NEA

ΕΕ: Μαμούθ ποσά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Απίστευτα ποσά θα ξοδεύσει η ΕΕ για την ενεργειακή μετάβαση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Ευρώπη θα απαιτήσει επενδύσεις άνω των 700 δισεκατομμυρίων ευρώ (762,44 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως για να επιτύχει τους στόχους της για την ενεργειακή μετάβαση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Συνολικά, πρόσθετες επενδύσεις περίπου 620 δισεκατομμυρίων ευρώ (675,3 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως θα απαιτηθούν για την επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας και του σχεδίου μας REPowerEU, με επιπλέον 92 δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των στόχων του νόμου περί Net-Zero Industry Act. κατά την περίοδο 2023-2030», ανέφερε σε δήλωσή της σχετικά με την Έκθεση Στρατηγικής Προοπτικής της 2023.

Ο νόμος της ΕΕ για το Net-Zero Industry Act, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, στοχεύει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής προϊόντων τεχνολογίας καθαρού μηδέν στο πλαίσιο του ευρύτερου βιομηχανικού σχεδίου της Πράσινης Συμφωνίας για την αντιμετώπιση τεράστιων επιδοτήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!