NEAPINED

Η Alfa Romeo ετοιμάζει ηλεκτρικά sportcars

Η Alfa Romeo ανακοινώνει ότι τα μελλοντικά ηλεκτρικά της Quadrifoglio, θα φτάνουν σε ισχύ έως και 1.000 άλογα.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Jean-Philippe Imparato, αποκαλύπτει ότι αυτά τα επερχόμενα ηλεκτρικά οχήματα θα επωφεληθούν από βελτιωμένη τεχνολογία μπαταριών, η οποία θα οδηγήσει σε υψηλότερη απόδοση και μειωμένο βάρος.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Alfa Romeo, ένα μικρομεσαίο crossover, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024 με την ονομασία Quadrifoglio, αντικαθιστώντας τα υπάρχοντα μοντέλα επιδόσεων Giulia και Stelvio που εξοπλίζονται με V6 κινητήρες.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού, Alejandro Mesonero-Romanos, αναφέρει πως το ηλεκτρικό αυτό θα έχει ρετρό στοιχεία και θα εμπνέεται από κλασικά μοντέλα όπως η Giulia SZ και η TZ.

Επιπλέον, η εταιρία εξετάζει την ενσωμάτωση μεγάλων οθονών στα οχήματά της, διατηρώντας παράλληλα ένα ισορροπημένο και οδηγοκεντρικό σχεδιασμό του ταμπλό. Επίσης, σκέφτονται τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για τα αυτοκίνητά τους.

Η Alfa Romeo έχει ως στόχο να δώσει προτεραιότητα στην οδηγική εμπειρία αντί για τις απλές επιδόσεις και σχεδιάζει να προσφέρει δοκιμές οδήγησης για να πείσει τους δύσπιστους αγοραστές.

Πρόσφατα η Stellantis παρουσίασε την πλατφόρμα STLA Medium, ενώ τα μεγάλα μοντέλα της θα βασίζονται στην STLA Large.

Πριν από την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η Alfa Romeo πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα supercar μέσα στο 2023, ως αποχαιρετιστήριο χειροκίνητο αυτοκίνητο της εποχής των εσωτερικών καυσαερίων κινητήρων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!