NEA

Η Toyota ετοιμάζει την δική της Cullinan

Η Century ξεχωρίζει από τα άλλα μοντέλα της εταιρίας, αφού είναι το μοναδικό με V12 κινητήρα και με την αύρα μίας λιμουζίνας που θέλει να μοιάζει με μία Rolls-Royce.

Αν και στην Ευρώπη είναι άγνωστο μοντέλο, η Toyota ετοιμάζει μια SUV έκδοση της πολυτελούς λιμουζίνας Century, την οποία γνωρίζουμε ως το αντίστοιχο της Rolls-Royce για την Ιαπωνία.

Σε μια πρόσφατη εκδήλωση για την παρουσίαση νέων μοντέλων στην ιαπωνική αγορά, στελέχη της Toyota υπονόησαν ότι ετοιμάζεται μια SUV έκδοση του Century.

Αναμένεται να είναι ένα πολύ μεγάλο τετρακίνητο όχημα, με μήκος πάνω από 5,2 μέτρα και πλάτος πάνω από 2 μέτρα, ενώ θα εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα κίνησης και ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα.

Η Toyota επιδιώκει να δημιουργήσει μια αντίστοιχη πρόταση στον χώρο των luxury SUV, παράδοσης όπως το Rolls-Royce Cullinan, εκμεταλλευόμενη την ευρεία γνώση και εμπειρία της στα εκτός δρόμου οχήματα.

Ενώ το Century παραμένει κυρίως περιορισμένο στην Ιαπωνία, ορισμένα αυτοκίνητα φθάνουν σε άλλες χώρες. Ωστόσο, η SUV έκδοση αναμένεται να έχει μεγαλύτερη απήχηση, ιδίως στις σημαντικές αγορές, όπως οι ΗΠΑ και τα Αραβικά Εμιράτα, όπου τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου είναι πολύ δημοφιλή.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!