NEAPINED

Ποιους σκιάζονται οι Γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων;

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν ανησυχητικές προοπτικές και τρομάζουν από τους ανταγωνιστές τους, κυρίως τις κινεζικές εταιρείες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Ifo στο Μόναχο.

Οι ανησυχίες αφορούν τις πληθωριστικές πιέσεις, την αδύναμη οικονομία της Ευρώπης και τον έντονο ανταγωνισμό που δέχονται από την Tesla και τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι προσδοκίες των μεγάλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Volkswagen, η Mercedes-Benz και η BMW, έχουν φτάσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, παρόμοια με αυτά που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

Η βαθμολογία των προοπτικών για τον Ιούνιο έπεσε κατακόρυφα κατά 56,9 μονάδες, προσεγγίζοντας έτσι το προηγούμενο χαμηλό ρεκόρ του 2008 που ήταν μείον 67,8 μονάδες.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Βιομηχανικής Οργάνωσης και Νέων Τεχνολογιών Ifo, Oliver Falck, συγκρίνει το επίπεδο αβεβαιότητας που επικρατεί στην αυτοκινητοβιομηχανία με τις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ως αντίδραση σε αυτήν την κατάσταση, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές των οχημάτων τους, ιδίως για τα premium μοντέλα και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, όπου εστιάζεται η προσοχή όλων των μεγάλων κατασκευαστών, η Tesla έχει γνωρίσει απίστευτη αύξηση των πωλήσεών της μετά τις εκπτώσεις που προσέφερε.

Επιπλέον, η εγχώρια κινεζική εταιρεία BYD έχει ήδη ξεπεράσει την Volkswagen σε πωλήσεις από την αρχή του έτους. Αυτή η ανταγωνιστική κατάσταση αυξάνει τον ανησυχητικό παράγοντα για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και εξηγεί την απαισιοδοξία που επικρατεί στον κλάδο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!