NEA

Οικονομικά ζόρια για τη Volkswagen ελέω Κίνας

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας επεσήμανε στους διευθυντές ότι η «επιχείρηση επιβατικών αυτοκινήτων δεν πηγαίνει καλά», καθώς ο CEO υποστήριξε ότι τα λειτουργικά έξοδα αυξάνονται με υψηλούς ρυθμούς.

Κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής συνάντησης, ο CEO της εταιρίας αποκάλυψε ότι η Volkswagen βρίσκεται σε δύσκολη οικονομικά θέση. «Τα κόστη αυξάνονται σημαντικά», δήλωσε ο Thomas Schäfer στους διευθυντές, ζητώντας να περιορίσουν τις δαπάνες καθώς αναζητά εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων.

Οι δυσοίωνες προοπτικές αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης συνάντησης με περισσότερους από 2.000 στελέχη της Volkswagen αυτή την εβδομάδα.

Ο CEO περιέγραψε τον δύσκολο δρόμο που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης. «Έχουμε φωτιά», ανέφερε ο Schäfer, και πρόσθεσε ότι οι προσεχείς εβδομάδες και μήνες θα είναι «πολύ δύσκολοι» για την εταιρεία.

Ζήτησε από τα στελέχη να περιορίσουν τις δαπάνες και ανακοίνωσε ότι η Volkswagen θα εισαγάγει νέα προγράμματα αποδοτικότητας με στόχο να εξοικονομήσει έως και 10 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Αυτή η έκκληση γίνεται καθώς οι πωλήσεις επιβραδύνονται στην Κίνα, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε έναν παρατεταμένο πόλεμο τιμών. Ο ανταγωνισμός στη χώρα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, έχει ενταθεί καθώς το μερίδιο των εγχώριων αυτοκινητοβιομηχανιών έχει αυξηθεί.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!