NEAPINED

Ελ. Βενιζέλος: Προσοχή που παρκάρετε – Τσουχτερή η λυπητερή

Γιατί κινδυνεύεις να σου πάρουν το αυτοκίνητο στο Ελ. Βενιζέλος; Αγκαλιά και ευρώ κοστίζει η αναμονή πέραν των 10 λεπτών!

Θα πάτε να παραλάβατε ή να αποβιβάσετε φίλους και συγγενείς στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος; Το ξέρετε ότι μια αγκαλιά παραπάνω μπορεί να σας κοστίσει… και ένα και δυο και τρεις καφέδες, αν δεν τηρήσετε τα νέα δεδομένα στην επισκεψιμότητα στον ΔΑΑ;

Από τις 7 Ιουνίου τα πάντα άλλαξαν στον χώρο των αναχωρήσεων και των αφίξεων, πάντα σε ό,τι αφορά την έλευση των οχημάτων.

Πλέον οι οδικές προσβάσεις των αναχωρήσεων και αφίξεων διαμορφώθηκαν ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όλους να έχουν 10 λεπτά δωρεάν παραμονής για να αποχαιρετίσουν ή να καλωσορίσουν τους ταξιδιώτες τους με άνεση και ασφάλεια.

Μάλιστα αν οι αγκαλιές τα φιλιά τότε γερανός θα απομακρύνει το όχημα σας από τον χώρο τη ελεγχόμενης στάθμευσης.

Κατά συνέπεια, σε περίπτωση που παραμείνετε στο χώρο ελεγχόμενης πρόσβασης περισσότερο από 10’ θα υπάρχει αντίστοιχη χρέωση:

  • Επιπλέον 10 λεπτά: €5 (μετά τα πρώτα 10 λεπτά και μέχρι τα 20 λεπτά, χρέωση 5 ευρώ).
  • Μετά τα 20’: 1 ευρώ/λεπτό.
  • Η πληρωμή γίνεται στο μηχάνημα με μετρητά ή κάρτα.
  • Η μέγιστη διάρκεια παραμονής στο χώρο δεν μπορεί να ξεπερνά τα 60 λεπτά.
  • Για τα οχήματα που θα ξεπεράσουν τη 1 ώρα παραμονής, προβλέπεται η απομάκρυνσή τους από το χώρο με γερανό.

Σημειώνεται ότι στους συγκεκριμένους χώρους ισχύει ο Κ.Ο.Κ. και  σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν πληρώσει για την υπέρβαση της παραμονής στο χώρο, θα λαμβάνει ειδοποίηση για πληρωμή του ποσού από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

Στο μεταξύ, όπως τονίζεται, ποσά που θα προέλθουν από αυτές τις χρεώσεις, θα διατεθούν για δράσεις οδικής ασφάλειας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Τέλος εξακολουθούν να ισχύουν τα 20 λεπτά δωρεάν στάθμευσης στους χώρους Μικρής Διάρκειας Ρ1 & Ρ2.

Αν ρωτάτε  γιατί δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη, η διοίκηση του αεροδρομίου λέει τα εξής:

Ήδη από το 2019, δημιουργήθηκε μπροστά στο Κτίριο του Κύριου Αεροσταθμού το δυσάρεστο φαινόμενο του συνωστισμού λόγω της μη τήρησης των κανονισμών από αυτοκίνητα που παρέμεναν για μεγάλο διάστημα στους χώρους που προορίζονται αποκλειστικά για αποβίβαση/επιβίβαση ταξιδιωτών.

Η εγκατάσταση σημείων ελεγχόμενης πρόσβασης έγινε για να αποφεύγεται η συμφόρηση και η παράνομη στάθμευση που δημιουργούσε μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία στους συγκεκριμένους χώρους.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!