NEA

Η κερδοφορία της Tesla καλπάζει

Η Tesla ανακοίνωσε πρόσφατα τα οικονομικά της αποτελέσματά για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και οι αριθμοί δείχνουν μια συνεχή και ανοδική πορεία.

Η εταιρία κατέγραψε κέρδη για δεκαπέντε συνεχόμενα τρίμηνα, υπερβαίνοντας παράλληλα τις προσδοκίες του προηγούμενου τριμήνου.

Τα σημαντικότερα οικονομικά στοιχεία από την έκθεση του δεύτερου τριμήνου του 2023 είναι τα εξής: έσοδα ύψους 24,93 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή ύψους 0,91 δολαρίων.

Με παραδόσεις που ξεπέρασαν τις 466.140 αυτοκίνητα (συμπεριλαμβανομένων των Model Y, Model 3, Model S και Model X), η Tesla πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών.

Η Tesla υπερέβη τις προσδοκίες τόσο σε έσοδα όσο και σε κέρδη. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις μειώσεις των τιμών στα αυτοκίνητά της, η αμερικάνικη εταιρία κατάφερε να διατηρήσει υψηλό περιθώριο κέρδους περίπου 10%.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!