NEA

Περαιτέρω ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης προαναγγέλλει ο αρμόδιος υπουργός

Περαιτέρω ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης προαναγγέλλει ο αρμόδιος υπουργός σε συνέντευξη του υπογραμμίζοντας τα εξής:

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγινε μια επανεκκίνηση στην ηλεκτροκίνηση ως αποτέλεσμα της συνεκτικής πολιτικής που ακολούθησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τόσο στην παροχή κινήτρων αγοράς όσο και στο πλαίσιο τεχνικής υποστήριξης του ηλεκτροκίνητου οχήματος.  

Ενδεικτικά, από μόλις 58 σημεία φόρτισης το 2019 σήμερα υπάρχουν περίπου 3.600 φορτιστές πανελλαδικά και ο στόχος είναι να δημιουργηθούν 11.000 σημεία φόρτισης το 2026. Επιπλέον, οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, από το 0,4% της αγοράς το 2019, εκτοξεύθηκαν στο 7,9% το 2022, ενώ τους πρώτους 5 μήνες του 2023 καταγράφονται 5.500 ταξινομήσεις, δηλαδή ποσοστό  9,7%!

Πάνω σε αυτήν τη βάση είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, με οδηγό το Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης που έχει εκπονηθεί και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, το οποίο αποτυπώνει ένα πλέγμα μέτρων υπέρ της ηλεκτροκίνησης, η οποία μπορεί να περιορίσει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τομέα των μεταφορών. 

Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω ότι ειδικά για την αύξηση των σημείων φόρτισης ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί είναι τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, όπου σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κάθε Δήμος και Περιφέρεια που υποβάλλει σχέδιο αστικών παρεμβάσεων οφείλει να συμπεριλάβει δράσεις υπέρ της ηλεκτροκίνησης. 

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!