NEA

BMW: Οι επόμενες M3 και M4 ίσως και να είναι ηλεκτρικές

Η BMW M εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει τις επόμενες M3 και M4 ως πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της.

Η απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί από το αν οι ηλεκτρικές εκδόσεις μπορούν να ξεπεράσουν τις επιδόσεις των βενζινοκίνητων προκατόχων τους, σύμφωνα με τα λόγια του Frank van Meel, του υπεύθυνου του M Division.

Παρόλο που η BMW έχει δηλώσει ότι προτιμά ένα ενιαίο σύστημα κίνησης και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί plug-in υβριδική τεχνολογία, ο van Meel δεν αποκλείει την ενδεχόμενη χρήση μόνο ηλεκτρικών, εάν αυτά αποδειχθούν ανώτερα σε επιδόσεις.

Τα τρέχοντα M3 και M4 Competition xDrive εφοδιάζονται με έναν τρίλιτρο twin-turbo σε σειρά των 510 ίππων προσφέροντας εντυπωσιακές επιδόσεις. Συγκριτικά η BMW i4 M50 στην κορυφαία της έκδοσης χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα.

Φυσικά, το θέμα δεν είναι τόσο οι επιδόσεις αλλά η απόδοση της ισχύος και η διαχείριση της μπαταρίας σε εξοντωτικούς ρυθμούς οδήγησης, όπως και η αυτονομία. Από την άλλη, η BMW σχεδιάζει να τα διαφοροποιήσει τις σπορ εκδόσεις από τις συμβατικές αναθεωρώντας τις συνήθεις ονομασίες.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!