NEA

ΕΕ: Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις EV τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο, οι νέες ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία στην ΕΕ αυξήθηκαν σημαντικά κατά 66,2%, φτάνοντας τις 158.252 μονάδες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα μερίδιο αγοράς 15,1% (από 10,7% τον Ιούνιο του 2022) και τοποθέτησε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία ως την τρίτη πιο δημοφιλή επιλογή μεταξύ των νέων αγοραστών αυτοκινήτων, ξεπερνώντας το ντίζελ για πρώτη φορά.

Οι περισσότερες αγορές της ΕΕ κατέγραψαν εντυπωσιακά διψήφια και τριψήφια ποσοστιαία κέρδη, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων, όπως η Ολλανδία (+90,1%), η Γερμανία (+64,4%) και η Γαλλία (+52,0%). Αυτό συνέβαλε σε αύξηση 53,8% από το έτος μέχρι σήμερα, με 703.586 πωλήσεις μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου.

Οι ταξινομήσεις νέων υβριδικών-ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 32,4% τον Ιούνιο, φτάνοντας τις 254.100 μονάδες. Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στα σημαντικά κέρδη στις μεγαλύτερες αγορές του μπλοκ: Γερμανία (+59,1%), Ιταλία (+29,9%), Γαλλία (+27,9%) και Ισπανία (+22,7%).

Σωρευτικά, οι πωλήσεις υβριδικών-ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατέγραψαν αξιοσημείωτη αύξηση 27,9% από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, φτάνοντας σχεδόν τα 1,4 εκατομμύρια μονάδες και κατακτώντας το 25% της αγοράς.

Τον Ιούνιο, η αγορά της ΕΕ για νέα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα ανέκαμψε, με τις ταξινομήσεις να αυξάνονται κατά 13,4%. Παρόλο που σημειώθηκε σημαντική πτώση των πωλήσεων κατά 39,2% στη Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά αυτού του τύπου καυσίμου, η σημαντική αύξηση στη Γαλλία (+49,9%) και την Ισπανία (+51,7%) αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό αυτή τη μείωση.

Το συνολικό μερίδιο αγοράς των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων μειώθηκε στο 7,9% από 8,2% τον Ιούνιο του περασμένου έτους, παρά την αύξηση των ταξινομήσεων τον Ιούνιο.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!