NEAPINED

Κλέβουν καλώδια φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων πιάνουν τους κλέφτες στις κάμερες, αλλά δεν μπορούν να κάνουν πολλά για να ανακτήσουν τα πανάκριβα καλώδια φόρτισης.

Γνωρίζαμε για τις κλοπές καταλυτικών μετατροπέων από οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά φαίνεται πως οι κλέφτες στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα BEV με στόχο ένα άλλο ακριβό εξάρτημα. Τα καλώδια φόρτισης είναι συχνά εύκολος στόχος, ιδιαίτερα αν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο στην αυλή χωρίς καμία μέτρηση ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, με τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα να γίνονται συνηθισμένη εικόνα τα τελευταία χρόνια, οι κλέφτες μπορούν εύκολα να βρουν το θύμα τους απλά περπατώντας στην πόλη τη νύχτα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες BEV αφήνουν τα οχήματά τους να φορτίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην αυλή τους και κάνει εύκολο στους κλέφτες να μην παρατηρηθούν.

Σε πολλές περιπτώσεις, η κλοπή ενός καλωδίου είναι όσο απλή όσο το να το αποσυνδέσουν από τις δύο άκρες, αν και μπορεί να είναι δύσκολο αν υπάρχει κάποιο μηχανισμός κλειδώματος.

Όπως αναφέρεται από το NBC4, ο κάτοικος του Los Angeles, Bob Schneiderman, πρόσφατα παρατήρησε πως το καλώδιο φόρτισης του Audi e-tron του έλειπε. Ελέγχοντας τις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας, είδε έναν κουκουλοφόρο να αποσυνδέει το καλώδιο και να φεύγει με το ποδήλατό του στις 5.22 π.μ.

Ο ιδιοκτήτης του BEV αποκάλυψε πως το κόστος για ένα ανταλλακτικό καλώδιο φόρτισης ήταν 2.700 δολάρια, αν και υπάρχουν σίγουρα φθηνότερες επιλογές ανάλογα με τον τύπο του οχήματος και την ταχύτητα φόρτισης.

Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων καταγράφουν τους δράστες στις κάμερες, αν και είναι πραγματικά δύσκολο να τους εντοπίσουν αργότερα.

Ένας άλλος κάτοικος του Los Angeles ανέφερε ότι κυνηγούσε έναν κλέφτη, και μετά από έναν καυγά κατάφερε να ανακτήσει ένα σακίδιο με το καλώδιο φόρτισης του και έναν ακόμη φορτιστή μέσα, κάτι που δείχνει πως δεν ήταν η πρώτη του φορά.

Η πρακτική της κλοπής καλωδίων φόρτισης δεν περιορίζεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως αναφέρεται από το Auto Express, τα καλώδια κλέβονται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι κλέφτες συχνά κόβουν τα μέρη που συνδέονται με το φορτιστή και το αυτοκίνητο. Ο χαλκός καταλήγει να πηγαίνει για ανακύκλωση, ενώ τα καλώδια πωλούνται στην αγορά μεταχειρισμένων εξαρτημάτων για κέρδος.

Αν θέλετε να προστατέψετε τα καλώδιά σας, μπορείτε να σκεφτείτε να προσθέσετε κλείδωμα στον φορτιστή του σπιτιού σας. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε επίσης να φορτίζετε το BEV σας σε κλειδωμένο γκαράζ ή έναν χώρο που δεν είναι ορατός από τον δρόμο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!