NEA

Audi: Ψάχνει λύση στην Κίνα… για την Κίνα

Η Audi έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με κινεζικές εταιρείες για την εξέλιξη νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά της Κίνας.

Συγκεκριμένα, συνεργάζεται με την κινεζική εταιρεία Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) για να αποκτήσει προβάδισμα σε αυτό τον ανταγωνιστικό τομέα.

Αρχικά, η Audi είχε προγραμματίσει να χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική Premium Platform Electric (PPE) από το Volkswagen Group, για την ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Ωστόσο, λόγω καθυστερήσεων στην ανάπτυξη λογισμικού, η εταιρεία ψάχνει εναλλακτικές λύσεις και συζητά με τη SAIC για τη δυνατότητα απόκτησης ηλεκτρικής πλατφόρμας από την εταιρεία IM Motors του κινεζικού γκρουπ.

Επιπλέον, η Audi έχει ήδη συστήσει κοινές επιχειρησιακές συμφωνίες με άλλη μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, την FAW, ενισχύοντας την παρουσία της στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά της Κίνας.

Ο στόχος είναι να αυξήσει τον αριθμό των παραγόμενων εκδόσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής αγοράς.

Η Κίνα αποτελεί ηγέτη στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Γι’ αυτό τον λόγο, η συνεργασία με κινεζικές εταιρείες αποτελεί στρατηγική κίνηση για την Audi προκειμένου να εκμεταλλευτεί τον αναπτυσσόμενο αυτόν τομέα στην αγορά της Κίνας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!