NEA

Γιατί ασφαλίζουν τα ηλεκτρικά πατίνια;

Υποχρεωτική η ασφάλιση των ηλεκτρικών πατινιών στην Ιταλία που είδε αύξηση 40% αύξηση των τροχαίων τους.

Τα τροχαία ατυχήματα στην Ιταλία με ηλεκτρικά πατίνια αυξήθηκαν σχεδόν κατά 40% πέρυσι, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία ISTAT την Τρίτη, εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για καταστολή της χρήσης τους για λόγους ασφαλείας.

Η ISTAT ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της για τα τροχαία ατυχήματα ότι 2.929 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ηλεκτρικά πατίνια το 2022, από 2.101 τον προηγούμενο χρόνο. Ανέφερε επίσης 16 θανάτους, από 9 το 2021.

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν πολλαπλασιαστεί σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, αλλά παρόλο που προσφέρουν έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης στην πόλη, αντιμετώπισαν αντιδράσεις από μερικούς ανθρώπους που αισθάνονται ότι απειλούνται από τα θορυβώδη, αθόρυβα μηχανήματα που μερικές φορές οδηγούνται ή σταθμεύουν αλόγιστα.

Στην Ιταλία, έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή σε μεγάλες πόλεις όπως η Ρώμη και το Μιλάνο, όπου χρησιμοποιούνται από επιβάτες, φοιτητές, τουρίστες και εργαζόμενους στην παράδοση τροφίμων.

Οι Παριζιάνοι ψήφισαν τον Απρίλιο να τους απαγορεύσουν την είσοδο στη γαλλική πρωτεύουσα. Δεν υπήρξε καμία τέτοια πρόταση στην Ιταλία, αν και διάφορες πόλεις προσπάθησαν να περιορίσουν το όριο ταχύτητας των πατινιών και να μειώσουν τον αριθμό των εταιρειών που μπορούν να τα προσλάβουν.

Τον περασμένο μήνα η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τη ρύθμιση της χρήσης τους, συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης για τους αναβάτες να φορούν κράνος και να συνάπτουν ασφάλιση. Το Κοινοβούλιο δεν έχει ακόμη ψηφίσει επί των προτάσεων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!