NEAPINED

Mercedes-Benz: Ανανέωση για τα Vito και V-Class

Η Mercedes-Benz παρουσίασε τις ανανεωμένες εκδόσεις της οικογένειας μεσαίων van της, περιλαμβάνοντας τα επιβατικά van EQV και V-Class, το τροχόσπιτο V-Class Marco Polo, καθώς και τα ελαφρά επαγγελματικά Vito και eVito.

Η νέα γκάμα περιλαμβάνει διαφορετικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, ανάλογα με την παραλλαγή του μοντέλου.

Υπάρχουν επίσης ήπιες αλλαγές και βελτιωμένο εσωτερικό, προσφέροντας βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, άνεσης και τεχνολογίας. Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με το νέο σύστημα infotainment MBUX, με τα επιβατικά van να προσφέρουν streaming μουσικής, προγράμματα άνεσης Energizing και πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας.

Τα επιβατικά van EQV και V-Class έχουν εντυπωσιακό ψηφιακό κόκπιτ με δύο οθόνες 12,3 ιντσών, παρόμοιες με τα premium χαρακτηριστικά που συναντάμε στα mainstream αυτοκίνητα και SUV της Mercedes.

Στο Vito και το eVito, το εσωτερικό είναι πιο απλό με μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών και μια οθόνη 5,5 ιντσών στον πίνακα οργάνων, σχεδιασμένη για πρακτικότητα και άνεση.

Τα επαγγελματικά van προσφέρουν υπηρεσίες συντήρησης, διαχείρισης ατυχημάτων και βλαβών, ενώ όλα τα μοντέλα διαθέτουν αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το Active Lane Keeping Assist, το Intelligent Speed Assist και το Blind Spot Assist.

Όσον αφορά τα συστήματα κίνησης, η V-Class προσφέρει διάφορες εκδόσεις στην κατηγορία των επιβατικών, με κινητήρες πετρελαίου 1,9 λίτρων και αποδόσεις 163 ίππων, 190 ίππων και 239 ίππων. Οι πελάτες θα έχουν την επιλογή να επιλέξουν μεταξύ πισωκίνητης ή τετρακίνητης έκδοσης («4Matic»).

Στην «Marco Polo», οι επιλογές κινητήρων περιλαμβάνουν τον ντίζελ 1,7 λίτρων με μέγιστη ισχύ 102 ίππων και 136 ίππων αντίστοιχα.

Για το Vito, υπάρχουν επίσης διαθέσιμοι και οι δύο πετρελαιοκινητήρες σε διάφορες εκδοχές ιπποδύναμης, εκτός από την κορυφαία έκδοση των 239 ίππων.

Η ηλεκτρική EQV να διαθέτει έναν κινητήρα ισχύος 204 ίππων και δύο επιλογές μπαταριών (60 kWh και 90 kWh) για αντίστοιχες αυτονομίες 418 χλμ. και πάνω.

Επιπλέον, η Mercedes έχει στόχο να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά van, με προγραμματισμένο αριθμό 40.000 μονάδων έχοντας ήδη πωληθεί, και στοχεύει να αυξήσει το ποσοστό των ηλεκτρικών van στις συνολικές πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών στο 2030.

Μελλοντικά, η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει την αρχιτεκτονική Van Electric Architecture (VAN.EA) το 2026, για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών μεσαίων και μεγάλων επαγγελματικών.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!