NEA

Για πρώτη φορά υπουργός Μεταφορών σε αστικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη

Μια έκπληξη περίμενε τους επιβάτες της γραμμής 3 που εκτελεί το δρομολόγιο ΙΚΕΑ – Ν.Σ. Σταθμός στην Θεσσαλονίκη, όπου ήταν η πρώτη φορά που υπουργός Μεταφορών επιβιβάστηκε σε αστικό λεωφορείο στην πόλη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία της «Ελληνικό Μετρό ΑΕ» στη Θεσσαλονίκη, για τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα, κατόπιν επιθυμίας του, επιβιβάστηκε -εκτός προγράμματος- στο αστικό λεωφορείο, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, που χρησιμοποιούν το, προς το παρόν, μοναδικό ΜΜΜ της πόλης.

Ο υπουργός αφού επικύρωσε λοιπόν το εισιτήριό του, συνομίλησε με επβάτες, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τα παράπονα τους σε σχέση με την λειτουργία των αστικών λεωφορείων.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο κύριος Σταϊκούρας επεσήμενα μεταξύ άλλων ότι  στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να φτάσουν και τα πρώτα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή ανάφερε ότι βούληση του υπουργείου είναι να δρομολογηθούν απαντήσεις στα προβλήματα των δημόσιων συγκοινωνιών, με την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, την επιτάχυνση της εκκαθάρισης αλλά και την ενίσχυση του ΟΑΣΘ και την ουσιαστική ενσωμάτωση του ΟΣΕΘ στον σχεδιασμό του συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης.

Κεντρικός στόχος, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, δεν είναι άλλος από τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, όπως επεσήμανε.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!