NEAPINED

Ευρώπη: Τεράστια ζήτηση για τα μικρά SUV

Η κατηγορία των μικρών SUV στην Ευρώπη σημειώνει μία εκρηκτική ανάπτυξη κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17% ξεπερνώντας τα 1,12 εκατομμύρια μονάδες.

Στην κορυφή των πωλήσεων βρίσκεται το Volkswagen T-Roc, το οποίο αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές στην Ευρώπη. Η Volkswagen, από την πλευρά της, προσφέρει τρία δημοφιλή μικρά SUV, συμπεριλαμβανομένων του T-Cross και του Taigo, τα οποία έχουν επίσης σημειώσει αύξηση στις πωλήσεις τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μια ακόμη εντυπωσιακή επίδοση κατέχει το Yaris Cross της Toyota, το οποίο ανέβηκε από την 6η στη 2η θέση της κατάταξης. Η δημοτικότητα αυτού του μοντέλου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υβριδικλη του έκδοση, η οποία συνέβαλε στην αύξηση της ζήτησης κατά σχεδόν 50%.

Η ποικιλία των μοντέλων είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που προσελκύουν τους καταναλωτές σε αυτήν την κατηγορία. Πάνω από 40 επιλογές διατίθενται για τους καταναλωτές, με νέα μοντέλα να λανσάρονται διαρκώς στην αγορά.

Δύο από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι το Hyundai Kona, το Jeep Avenger, το Lexus LBX, το Mitsubishi ASX ή το Toyota C-HR που έκαναν το ντεμπούτο τους στο πρώτο εξάμηνο.

Παρά την κυριαρχία των μικρών SUV, οι ηλεκτρικές εκδόσεις δεν έχουν ακόμη επιτύχει σημαντική απήχηση. Τα βενζινοκίνητα κατέχουν το σημαντικό ποσοστό του 68%, ενώ τα υβριδικά αντιστοιχούν στο 13%. Παρ’ όλα αυτά, τα ηλεκτρικά οχήματα κατάφεραν να σημειώσουν αύξηση 14% στις πωλήσεις, κυρίως χάρη στα μοντέλα Opel Mokka Electric και Hyundai Kona Electric.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι υψηλές τιμές παραμένουν μια πρόκληση για την αντικατάσταση των βενζινοκίνητων οχημάτων με ηλεκτρικά. Παρόλα αυτά, ορισμένες οικονομικές επιλογές, όπως το MG ZS EV, έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση, αν και αποτελούν ακόμη μόνο ένα μικρό ποσοστό των συνολικών πωλήσεων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!