NEAPINED

H BMW δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει τα μοντέλα με κινητήρες καύσης

Παρά την επιτυχία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, η BMW εκφράζει τη δέσμευσή της στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, υποδεικνύοντας ότι αυτή η τεχνολογία εξακολουθεί να έχει μια σημαντική θέση στη μελλοντική στρατηγική της.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρία θα αυξήσει τις επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση και θα εισάγει νέα ηλεκτρικά μοντέλα, με στόχο έως το 2025 να καταστεί το 40% του στόλου της ηλεκτρικό, σημαντικά στελέχη της εταιρίας δηλώνουν ότι οι συμβατικοί κινητήρες έχουν ακόμα έναν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν.

Η BMW αναγνωρίζει ότι υπάρχει σημαντική ζήτηση για τα συμβατικά μοντέλα σε ορισμένες αγορές. όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η υποδομή της φόρτισης, οι καταναλωτικές προτιμήσεις και η οικονομική ευχέρεια. Αλλά και στην Ευρώπη υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό οδηγών που ακόμη και μελλοντικά δεν δελεάζονται από τα ηλεκτρικά.

Αν και η Mercedes έχει θέσει ως στόχο την έναρξη της κατάργησης μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030 (τουλάχιστον στην Ευρώπη), οι BMW και Porsche δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για αυτήν τη μετάβαση.

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης της BMW αναμένεται να συνεχίσουν να υπάρχουν και στην επόμενη δεκαετία, πιθανότατα με ενσωματωμένα συστήματα υβριδικής υποβοήθησης.

Αυτή η στρατηγική είναι ενδεικτική της προσπάθειας της εταιρίας να προσαρμοστεί στην εξελισσόμενη αγορά και τις ανάγκες των καταναλωτών, εξισορροπώντας την προώθηση της ηλεκτροκίνησης με την διατήρηση των παραδοσιακών κινητήρων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!