NEA

Αλλάζουν τα πάντα στο νέο Renault Scenic

Το 1996, εμφανίστηκε στο φως το Renault Scenic, τότε ως Megane Scénic, αποτελώντας το πρώτο compact MPV στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοκίνησης.

Το όνομα επιλέχθηκε για να εμπνεύσει την ανάγκη για ταξίδια και περιπέτεια. Το Renault Scenic έχει πρωτοποριακές λύσεις, ανέσεις, και είναι πρωτοπόρο στην ασφάλεια. Αυτά ισχύουν και για την επόμενη γενιά του μοντέλου, το All-new Scénic E-Tech electric, μια μελλοντική ηλεκτρική επιλογή για οικογενειακή χρήση από τη Renault.

Το Renault Scenic έχει ιστορία πλούσια σε επιτυχίες. Τη δεκαετία του 1990, η Renault επιβεβαίωσε τη φήμη της με μοντέλα όπως το Espace, το νέο Twingo και το Scenic, που ανέδειξε τη Renault ως κατασκευαστή αυτοκινήτων για την καθημερινή ζωή. Το Scenic ήταν το πρώτο compact MPV για οικογένειες, παρουσιάζοντας μια μοναδική σχεδίαση με έμφαση στην άνεση και την ευελιξία.

Οι γενιές του Scenic εξελίχθηκαν συνεχώς, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά που το έκαναν δημοφιλές από την αρχή, όπως η ασφάλεια και η τεχνολογία. Το όνομα Scenic αντιπροσωπεύει τη φράση “Safety Concept Embodied in a New Innovative Car” (=Ασφάλεια Ενσωματωμένη σε ένα Νέο Καινοτόμο Αυτοκίνητο), ενώ η προσέγγιση της Renault προς το μέλλον ενσωματώνεται στο ηλεκτρικό μοντέλο Scénic E-Tech.

Η εξέλιξη του Scenic παρακολούθησε τις αλλαγές της εποχής. Ο σχεδιασμός του ήταν προσαρμοσμένος στην αισθητική της εποχής και έλκυε τις οικογένειες, προσφέροντας ευρύχωρο εσωτερικό. Η επιτυχία του μοντέλου οφείλεται σε προσεκτική προσαρμογή στις ανάγκες των καταναλωτών, όπως φαίνεται και από τις πολλές γενιές του.

Το Scenic Vision, που παρουσιάστηκε το 2022, είναι η πέμπτη γενιά του μοντέλου και αποτελεί συνέχεια της πορείας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ασφάλεια. Το ηλεκτρικό Scénic E-Tech αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο, στις 4 Σεπτεμβρίου 2023.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!