NEA

Δεν τραβάει η Mercedes-AMG C63 S E Performance

Οι πωλήσεις της Mercedes-AMG C63 S E Performance στη Γερμανία φαίνεται ότι απέχουν σημαντικά από τις αρχικές προσδοκίες.

Παρά την παρουσίασή της πριν από σχεδόν ένα χρόνο και την πρόσφατη κυκλοφορία της στην αγορά, οι Γερμανοί ντίλερ αναφέρουν απογοητευτικά αποτελέσματα για το συγκεκριμένο ηλεκτροκίνητο σεντάν με τις παραγγελίες να είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Η επιλογή να χρησιμοποιηθεί τετρακύλινδρος κινητήρας σε συνδυασμό με το σύστημα κίνησης PHEV στο μοντέλο C-Class, της έφερε προβλήματα ανταγωνισμού έναντι της BMW M3, η οποία διαθέτει εξακύλινδρο κινητήρα.

Παρόλο που η σούπερ Mercedes παράγει συνολική απόδοση 680 ίππων, υπερβαίνοντας τον V8 κινητήρα της προηγούμενης έκδοσης, η απουσία του χαρακτηριστικού ήχου του V8 και η μείωση της ηλεκτρικής υποστήριξης στις υψηλές ταχύτητες είναι κάτι που μοιάζει να μην αρέσει στους υποψήφιους πελάτες.

Επιπλέον, το αυξημένο βάρος της PHEV έκδοσης δεν είχε θετική υποδοχή από τους λάτρεις της αθλητικής οδήγησης. Επίσης, η διαφορά τιμής των 16.000 ευρώ μεταξύ της C63 S E Performance και της BMW M3 Competition xDrive, λειτουργεί υπέρ της BMW, έστω και παρά τη μικρότερη ιπποδύναμη.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία συνδέονται άμεσα με τις φήμες που κυκλοφορούν πρόσφατα, υποστηρίζοντας ότι η Mercedes εξετάζει την επαναφορά του V8 κινητήρα στα AMG μοντέλα της C-Class, με πιθανή υβριδική υποστήριξη και ακόμα μεγαλύτερη ισχύ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!