NEA

Η Mahindra θέλει να μπει στην Ευρώπη

Η Ινδία αναμένεται να διαδραματίσει έναν ρόλο όλο και πιο σημαντικό στην παγκόσμια οικονομία τα επόμενα χρόνια, και η αυτοκινητοβιομηχανία της δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Ένα παράδειγμα αυτού αποτελεί η Mahindra, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής στη χώρα μετά την Tata. Η Mahindra παρουσίασε το πρωτότυπο ηλεκτρικού SUV με την ονομασία Thar.e στη Νότια Αφρική, το οποίο αναμένεται να εισέλθει και στην ευρωπαϊκή αγορά κάπου μετά τα μέσα της δεκαετίας, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα.

Πριν την κυκλοφορία του Thar.e, αναμένεται ότι θα έχουν ήδη ξεκινήσει οι πωλήσεις του ηλεκτρικού SUV Born στην Ευρώπη. Αυτή η γκάμα περιλαμβάνει τρία μοντέλα: τα BE.05, BE.07 και BE.09. Ο αύξων αριθμός στην ονομασία τους υποδηλώνει το μέγεθος τους.

Τα μοντέλα αυτά βασίζονται σε ένα νέο πλαίσιο με την ονομασία Inglo, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ελαφριά πλαίσια που υπάρχουν στην αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή. Θα μπορούν να εξοπλιστούν με μπαταρίες χωρητικότητας από 60 έως 80 kWh και να φορτίζονται με ισχύ έως 175 kW.

Οι μπαταρίες αρχικά θα προμηθεύονται από την BYD και στη συνέχεια από τη VW, η οποία επιπρόσθετα θα εφοδιάζει τη Mahindra με ηλεκτροκινητήρες.

Οι βασικές εκδόσεις των τριών εκδόσεων του Born και του Thar.e θα διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα 290 ίππων στον πίσω άξονα, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις θα προσθέτουν έναν δεύτερο 110 ίππων στον εμπρός άξονα.

Η κυκλοφορία του μοντέλου BE.05 αναμένεται τον Οκτώβριο του 2025, ενώ το μοντέλο BE.07 θα ακολουθήσει τον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς. Ως προς το μοντέλο BE.09 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!