NEAPINED

Zenvo Aurora: Υβριδικό hypercar με 1.876 άλογα

Η εταιρία Zenvo από τη Δανία παρουσίασε το Aurora, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 μονάδες με την καθεμία να κοστίζει περίπου 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, το Aurora θα υπάρξει σε δύο εκδόσεις: την πιο λουσάτη Tur με το πράσινο χρώμα και την πιο πισταδόρικη Agil με το μπορντό. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν εντυπωσιακά αμαξώματα με μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα.

Η έκδοση Agil περιλαμβάνει επίσης αεροδυναμικό πακέτο για αυξημένη κάθετη αεροδυναμική δύναμη. Η Tur προσφέρει λίγη περισσότερη άνεση χάρη στα δερμάτινα καθίσματα και μεταξύ άλλων πολυτελειών.

Η καρδιά και των δύο Aurora είναι ένας V12 χωρητικότητας 6,6 λίτρων με απόδοση 1.267 ίππων. Αναπτύχθηκε από την Mahle Powertrain , είναι αλουμινένιος και ζυγίζει μόλις 260 κιλά, έχει τέσσερις υπερσυμπιεστές και μπορεί να στροφάρει μέχρι τις 9.800 σ.α.λ.

Στην Agil συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ανεβάζοντας την ισχύ στα 1.470 άλογα και διασφαλίζοντας μία εκρηκτική επιτάχυνση για τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και τελική στα 365 χλμ./ώρα.

Η Tur εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες στον μπροστινό άξονα, προσφέροντας τετρακίνηση και απόδοση 1.876 ίππων. Για το «0-100» χρειάζεται μόλις 2,3 δευτερόλεπτα με την τελική να ξεπερνά τα 450 χλμ./ώρα.

Η τιμή του Aurora αναμένεται να φτάνει τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ και τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι έτοιμα για παράδοση το 2026.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!