NEAPINED

Ένα ιδιαίτερο Fiat Panda 4×4 με στιλ restomod

Η Niels van Roij Design σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρία ντίλερ Kaeve Cars ανέλαβαν μια ριζική ανακατασκευή του Panda 4×4 για να προκύψει το «Piccolo Lusso».

Πρόκειται για ένα one-off πρότζεκτ που τιμά τα 40 χρόνια του Panda 4×4 και που διατηρεί τη φρεσκάδα στο χαρακτηριστικό Azzuro Blu, που αναπαριστά τη γαλήνη της θάλασσας.

Το ίδιο χρώμα χρησιμοποιήθηκε και για τους προφυλακτήρες, καθώς και για το μεγαλύτερο μέρος των γυμνών ζαντών. Παράλληλα, προστέθηκαν κάποιες μικρές αλλαγές, όπως τα νέα μπροστινά φλας και τα ανανεωμένα πίσω φωτιστικά σώματα.

Η μεγαλύτερη ανανέωση έγινε στο εσωτερικό, όπου αντικαταστάθηκαν τα φθαρμένα υλικά με καινούργια. Τα καθίσματα, οι πόρτες και το ταμπλό είναι επενδυμένα με μαλακή δερμάτινη ταπετσαρία σε χρώματα καφέ και ανοιχτό μπεζ, εμπνευσμένα από τη μεσογειακή αρχιτεκτονική.

Το σχέδιο τετράγωνου μοτίβου στα καθίσματα συνάδει με το χαρακτήρα του Panda. Στο ταμπλό, ξεχωρίζει ένα κλισιόμετρο που υπογραμμίζει τις εκτός δρόμου δυνατότητες του Panda 4×4. Το πιο κομψό χαρακτηριστικό είναι το δάπεδο από ξύλο τικ στο χώρο αποσκευών, που αναπαριστά το στυλ ενός γιοτ.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν υπήρξαν αλλαγές. Κάτω από το καπό, συνεχίζει να υπάρχει ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.000 κυβικών με 49 ίππους, ο οποίος μεταφέρει τη δύναμη σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος 4WD της Steyr-Puch. Λόγω των μικρών διαστάσεων του κινητήρα, υπάρχει χώρος για μία ανταλλακτική ρεζέρβα.

Όσον αφορά την τιμή, το παρουσιαζόμενο Panda 4×4 Piccolo Lusso κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ. Αυτό αποτελεί ένα ακριβό restomod ακόμη και για τους πλούσιους λάτρεις της αυτοκίνησης. Ωστόσο, το Fiat αυτό έχει μια μακρά ιστορία πίσω του, το οποίο μερικώς δικαιολογεί την υψηλή τιμή του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!