NEAPINED

Υπόνοιες για ηλεκτρικα Honda NSX και S2000

Η Acura, το πολυτελές παρακλάδι της Honda, προετοιμάζεται για την αποκάλυψη του Performance Electric Vision Concept, που πιθανότατα να προλογίζει την ηλεκτρική άφιξη του νέου NSX.

Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε μαζί με το ZDX, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της Acura. Δημιουργήθηκε στο Acura Design Studio στο Λος Άντζελες και υιοθετεί σχεδιαστικά στοιχεία που ανασύρουν αναμνήσεις από το κλασικό NSX.

Στις σκοτεινές εικόνες διακρίνεται το φωτεινό περίγραμμα και οι γωνίες του αμαξώματος που μας παραπέμπουν στο αγωνιστικό IMSA Prototype της Acura. Επίσης, το εμπρός μέρος διαθέτει μια φωτεινή λωρίδα κατά μήκος του ρύγχους και ένα φωτιζόμενο σήμα στο καπό.

Η Acura παρουσιάζει αυτό το πρωτότυπο ως μια προοπτική για ένα μελλοντικό ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο (γιατί όχι και ένα ηλεκτρικό Honda S2000;), αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με την παραγωγή και τις επιδόσεις παραμένουν άγνωστες.

Η Acura έχει ως στόχο να μετατρέψει τη γκάμα των σπορ μοντέλων της σε ηλεκτρικά, με στόχο να πουλήσει 300.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030. Πολλά από τα οποία θα φέρουν το διακριτικό σήμα Type S.

Το νέο ηλεκτρικό sportscar θα μπορούσε να αντικαταστήσει το υβριδικό NSX, η οποία στην έκδοση Type S έφτανε τα 600 άλογα. Ένα πιθανό μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Acura θα προσανατολίζεται πιθανώς προς υψηλότερες επιδόσεις.

Δεδομένου ότι το μοντέλο δεν παρουσιάστηκε πλήρως, φαίνεται πιθανό ότι θα αποκαλυφθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 75η επέτειο της Honda.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!