MUST_READNEAPINEDΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χάλασε το αυτοκίνητο μου και δεν έχω οδική βοήθεια

Ειδικότερα φέτος το καλοκαίρι πολλά ήταν τα αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν λόγω βλάβης και μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία σε χρόνο και σε χρήμα για όσους δεν είχαν οδική βοήθεια.

Συνήθως η οδική βοήθεια αποτελεί μέρος των συμβολαίων ασφάλισης για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Ωστόσο, πολλοί ασφαλισμένοι δεν έχουν σαφή εικόνα για την κάλυψη που παρέχει και τις διαφορές της από τη φροντίδα ατυχημάτων.

Πρώτον, είναι σημαντικό να ελέγξετε το συμβόλαιο της ασφάλειάς σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν περιλαμβάνεται ήδη η οδική βοήθεια. Αντιθέτως, αν δεν την έχετε, μην περιμένετε μέχρι να συναντήσετε πρόβλημα για να την προσθέσετε. Η προσθήκη μιας τέτοιας κάλυψης στο συμβόλαιο ασφάλισής σας θα εξοικονομήσει χρόνο, ταλαιπωρία και χρήματα σε περίπτωση βλάβης.

Δεύτερον, πρέπει να ξεχωρίσετε την οδική βοήθεια από τη φροντίδα ατυχημάτων. Η οδική βοήθεια καλύπτει κάθε είδος βλάβης, ενώ η φροντίδα ατυχημάτων εστιάζει αποκλειστικά σε περιπτώσεις ατυχημάτων. Επιπλέον, η οδική βοήθεια προσφέρει επιδιόρθωση ή μεταφορά του οχήματος, ενώ η φροντίδα ατυχημάτων εστιάζει στη διευκόλυνση του ασφαλισμένου για την υποβολή δήλωσης ατυχήματος και τη μεταφορά του σε περίπτωση αδυναμίας κίνησης του οχήματος.

Τρίτον, το κόστος της οδικής βοήθειας χωρίς σύμβαση μπορεί να είναι αρκετά υψηλό. Αν χρειαστείτε οδική βοήθεια και δεν έχετε αυτή την κάλυψη στην ασφάλειά σας, θα πρέπει να πληρώσετε κατά προσέγγιση 60-80€ την φορά. Συγκρίνοντας αυτό με το κόστος μιας ετήσιας κάλυψης που μπορεί να ξεκινά από 20-30€, είναι εμφανές ότι η προσθήκη της οδικής βοήθειας στο συμβόλαιό σας είναι πολύ πιο οικονομική λύση.

Τέλος, θυμηθείτε ότι για να συνάψετε μια σύμβαση οδικής βοήθειας, θα πρέπει να υπάρχει ένα σύντομο νεκρό διάστημα προτού η κάλυψη ενεργοποιηθεί. Επομένως, αν αντιμετωπίζετε έκτακτη ανάγκη για οδική βοήθεια, η συμπλήρωση της κάλυψης τώρα μπορεί να μην είναι δυνατή. Συνίσταται, λοιπόν, να προλάβετε και να ενσωματώσετε την οδική βοήθεια στο συμβόλαιο ασφάλισής σας όσο νωρίτερα γίνεται.

Συνοψίζοντας, η οδική βοήθεια αποτελεί ένα αναγκαίο μέσο για την προστασία σας και του οχήματός σας σε περίπτωση βλάβης. Ελέγξτε το συμβόλαιό σας και βεβαιωθείτε ότι την έχετε προσθέσει, καθώς η προσθήκη της καλύψεως είναι οικονομικά ευνοϊκή. Με την οδική βοήθεια, θα έχετε την ασφάλεια και την ηρεμία που χρειάζεστε κάθε φορά που βρίσκεστε στον δρόμο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!