NEAPINED

Η Alfa Romeo 33 Stradale με βενζίνη ή ρεύμα

Η Alfa Romeo παρουσίασε το πολυαναμενόμενο supercar 33 Stradale, μια σύγχρονη έκδοση που αποτίει φόρο τιμής στο αγωνιστικό της δεκαετίας του 1960.

Το εντυπωσιακό supercar της Alfa Romeo έχει μια επιλογή ανάμεσα σε κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκίνησης, σηματοδοτώντας το πρώτο εγχείρημα της Alfa Romeo στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η αναβίωση της 33 Stradale συνδυάζει εξαιρετική σχεδίαση με τεχνολογία αιχμής. Μπορεί να επιτύχει τελική ταχύτητα 333 χλμ/ώρα και να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Αν και οι πληροφορίες για την ηλεκτρική έκδοση είναι περιορισμένες, αναμένεται να διαθέτει το σύστημα της Maserati με απόδοση 760 ίππων και αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Η έκδοση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης θα έχει έναν twin-turbo κινητήρα V6 που αποδίδει 629 ίππους, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου οκτώ σχέσεων της ZF.

Η Alfa Romeo 33 Stradale διαθέτει ενεργητική ανάρτηση με διάταξη διπλών ψαλιδιών, ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε στη διατήρηση του βάρους χαμηλά, με τη χρήση ανθρακονήματος και αλουμινίου για την κατασκευή του πλαισίου και του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, η 33 Stradale διαθέτει σχεδίαση εμπνευσμένη από την αεροναυπηγική, με υλικά από αλουμίνιο, ανθρακονήματα, δέρμα και αλκαντάρα. Η διάταξη του εσωτερικού είναι αρκετά μινιμαλιστική, με τους διακόπτες να τοποθετούνται κυρίως στην κεντρική κονσόλα και στην οροφή.

Η 33 Stradale αποτελεί την αιχμή του δόρατος μιας σειράς περιορισμένων εκδόσεων που κατασκευάζονται κατά παραγγελία, γιορτάζοντας την κληρονομιά της μάρκας και αναδεικνύοντας παράλληλα τα καλύτερα χαρακτηριστικά της.

Όπως λέει και το όνομά της μόνο 33 μονάδες της Stradale θα κατασκευαστούν, κάθε μία αποκλειστικά διαθέσιμη σε πελάτες που εκτιμούν την ιστορική σημασία του αυτοκινήτου. Όλη η παραγωγή εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες, σχεδόν από το περσινό Grand Prix της Monza.

Με τιμή εκκίνησης περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται για το πιο ακριβό αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η Alfa Romeo.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!