NEAPINED

Το νέο Mini Countryman έχει και ηλεκτρική έκδοση

Με στόχο να ανταγωνιστεί το Volvo EX30 η Mini προσφέρει και ηλεκτρική έκδοση του Countryman. Αρχές 2024 θα ακολουθήσουν και οι εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ.

Η Mini παρουσίασε το νέο Countryman παράλληλα με το ηλεκτρικό Mini Cooper EV. Το νέο Countryman έχει εξελιγμένο σχεδιασμό, με κυρία χαρακτηριστικά τα νέα φωτιστικά σώματα με τις περισσότερες γωνίες μπροστά και το πιο λεπτό σχήμα πίσω. Οι χαρακτηριστικές κολόνες C και οι ζάντες έως και 20 ιντσών ενισχύουν τον μοντέρνο χαρακτήρα του.

Το γενικότερο σουλούπι παραμένει σχεδόν ίδιο, με τη διαφορά να κάνει και η νέα πολυγωνική μάσκα που φιλοξενεί έναν μικρό αισθητήρα ραντάρ για τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού επιπέδου 2 και ρυθμιζόμενα LED ημέρας με πολλαπλές επιλογές φωτιστικών μοτίβων.

Το νέο Countryman είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό το κατά 13,6 εκατοστά, με μήκος 4.433 χιλιοστά, πλάτος 1.843 χιλιοστά και ύψος 1.656 χιλιοστά. Η αύξηση μήκους οφείλεται στο να δημιουργηθεί χώρος ανάμεσα στο Mini Cooper ώστε να χωρέσει το νέο crossover που ονομάζεται Aceman.

Στο εσωτερικό υπάρχει μια νέα κεντρική οθόνη OLED 9,44 ιντσών που απεικονίζει πληροφορίες όπως ταχύτητα, πλοήγηση και κατάσταση της μπαταρίας. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις προσφέρουν αυξημένους χώρους για πέντε επιβάτες και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, από 460 έως 1.450 λίτρα με αναδιπλωμένα καθίσματα.

Το νέο Countryman θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού Essential, Classic, Favoured, και JCW. Το EV θα προσφέρεται επίσης σε δύο εκδόσεις ισχύος.

Η ηλεκτρική έκδοση, Countryman E, θα έχει αυτονομία 462 χιλιομέτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά με 201 ίππους και 250 Nm ροπής.

Το πιο ισχυρό Countryman SE ALL4 θα έχει αυτονομία 433 χιλιομέτρων και τετρακίνηση, με δύο κινητήρες που συνολικά αποδίδουν 308 ίππους και 494 Nm ροπής.

Η παραγωγή του νέου Countryman θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, με αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας τον Απρίλιο του 2024. Στο μέλλον, θα προστεθούν επίσης εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης και diesel στην γκάμα του Countryman.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!