NEAPINED

Νέο Renault Grand Kangoo: Με χώρους για έως επτά άτομα

Η 3η γενιά του Kangoo εισάγει μια 7θέσια έκδοση, με αυξημένο μεταξόνιο και μια ποικιλία επιλογών σε βενζίνη, ντίζελ και πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Στην ανταγωνιστική κατηγορία των επιβατικών μίνι βαν (LCV) με μακρύ μεταξόνιο, όπως είναι τα Ford Tourneo, Citroen Berlingo, Peugeot Partner, Opel Combo Life και Toyota Proace City, η Renault απαντά με το Grand Kangoo.

Αν και οι επίσημες διαστάσεις του Grand Kangoo δεν έχουν αποκαλυφθεί, εκτιμάται ότι το μήκος του θα είναι περίπου στα 4,910 μέτρα με μεταξόνιο περίπου στα 3.100 χσλτ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια σημαντική αύξηση του μήκους κατά 424 χλστ. σε σύγκριση με το κανονικό Kangoo.

Το long αμάξωμα του Grand Kangoo προσφέρει άφθονο χώρο για επτά ενήλικες και 500 λίτρα χώρου φόρτωσης. Τα πέντε πίσω καθίσματα είναι όχι μόνο ρυθμιζόμενα αλλά και συρόμενα, αναδιπλούμενα και αφαιρούμενα, επιτρέποντας στον χώρο φόρτωσης να επεκταθεί στα 3.750 λίτρα. Οι πίσω πόρτες είναι συρόμενες.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός θυμίζει το στάνταρ Kangoo, με προαιρετικές πινελιές από βουρτσισμένο σκούρο ξύλο, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών και ανεξάρτητη οθόνη infotainment. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξοπλίζεται με 14 διαθέσιμα συστήματα ADAS, που του παρέχουν δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2.

Η γκάμα του Grand Kangoo περιλαμβάνει κινητήρες εσωτερικής καύσης συμβατούς με το πρότυπο Euro 6E. Όπως έναν βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων απόδοσης 130 ίππων, ο οποίος διατίθεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο EDC 7 σχέσεων. Επιπλέον, υπάρχει ένας κινητήρας ντίζελ 1,5 λίτρων που αποδίδει 96 ίππους, αποκλειστικά σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Η έκδοση που ξεχωρίζει είναι η ηλεκτρική E-Tech που έχει έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 122 ίππους και 245 Nm ροπής. Στη λειτουργία Eco, η ισχύς περιορίζεται στους 76 ίππους για να δοθεί προτεραιότητα στην αυτονομία. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 45 kWh προσφέρει αυτονομία WLTP έως 265 χιλιόμετρα. Με έναν φορτιστή συνεχούς ρεύματος 80 kW, το Grand Kangoo μπορεί να αναπληρώσει 80 χλμ. αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά. Η Renault παρέχει εγγύηση μπαταρίας 8 ετών ή 160.000 χλμ. και εγγυάται δωρεάν αντικατάσταση αν η μπαταρία πέσει κάτω από το 70%.

Η παραγωγή του νέου Grand Kangoo θα ξεκινήσει  στο εργοστάσιο Maubeuge στη Βόρεια Γαλλία, μαζί με το κανονικό Kangoo, τα LCV της Nissan και της Mercedes-Benz, καθώς και το επερχόμενο Renault 4. Οι ηλεκτροκινητήρες και οι φορτιστές για το Kangoo E-Tech θα προμηθεύονται από το εργοστάσιο Cleon στη Νορμανδία.

Οι πελάτες μπορούν να αναμένουν ότι τα βιβλία παραγγελιών για το Renault Grand Kangoo θα ανοίξουν στα τέλη του 2023, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για τις αρχές του 2024. Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση, είναι λογικό να αναμένεται υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με το κανονικό Kangoo. Από το ντεμπούτο του το 1997, η Renault έχει πουλήσει με επιτυχία 4,4 εκατομμύρια μονάδες του Kangoo σε 50 χώρες, εδραιώνοντας τη θέση του στην αγορά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!