NEA

Zeekr 001 FR: Το κινεζικό Plaid έχει 1.265 άλογα

Το Zeekr 001 FR, του Geely Group, καταφέρνει να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Tesla και του Model S Plaid με τις εντυπωσιακές του επιδόσεις.

Το αμάξωμα του Zeekr 001 FR ενσωματώνει πολλά ελαφριά βοηθήματα από ανθρακονήματα για βέλτιστη αεροδυναμική, αν και ο συντελεστής δεν έχει ανακοινωθεί. Όπως μπορούμε να δούμε μπροστά έχει μία κλειστή μάσκα με νέες εισαγωγές αέρα, ενώ πίσω υπάρχει μια αεροτομή και διαχύτης.

Η δύναμη του 001 FR προέρχεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες καρβιδίου πυριτίου που συνολικά αποδίδουν 1.265 ίππους και 1.280 Nm. Με τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε μόλις 2,07 δευτερόλεπτα, το Zeekr 001 FR δείχνει ότι είναι ικανό να ανταγωνιστεί τα Tesla και τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα στον τομέα των επιδόσεων.

Εκτός από την εντυπωσιακή ταχύτητα, το Zeekr 001 FR υπόσχεται και υψηλού επιπέδου οδηγικές εμπειρίες χάρη στις δυνατότητες torque vectoring και τη σχεδίαση quad e-drive. Τελική ταχύτητα στα 280 χλμ./ώρα.

Επιπλέον, διαθέτει εντυπωσιακή δυνατότητα φόρτισης χάρη σε μια μπαταρία CATL Qilin 100 kW και ένα ηλεκτρικό σύστημα 800V, που επιτρέπει τη φόρτιση από 10% σε 80% σε μόλις 15 λεπτά.

Η παραγωγή του περιορίζεται σε 99 αυτοκίνητα ανά μήνα, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στην Κίνα τον Οκτώβριο του 2023. Η τιμή του είναι ελαφρώς χαμηλότερη από το Tesla Model S Plaid στην Κίνα, αλλά η διαθεσιμότητά του εκτός της χώρας παραμένει αβέβαιη.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!