NEAPINED

Το νέο Toyota Century SUV των 160.000 ευρώ

Το Century SUV ανοίγει νέους ορίζοντες για την Toyota αφού βγαίνει εκτός των συνόρων της ιαπωνικής αγοράς και στρέφεται προς την παγκόσμια αγορά.

Αυτό το μοντέλο, που συχνά χαρακτηρίζεται ως η «Rolls Royce της Ιαπωνίας», κληρονομεί το εμβληματικό όνομα Century και συνεχίζει την παράδοσή της μάρκας. Η παραγωγή είναι περιορισμένη με μόλις 30 μονάδες να κατασκευάζονται κάθε μήνα.

Ο σχεδιασμός αυτού του SUV διαπνέεται από μια ισχυρή, γεωμετρική αισθητική που προκαλεί συγκρίσεις με τα μοντέλα Cullinan και Lexus. Το αμάξωμα έχει μήκος 5,205 μέτρα και πλάτος 1.990 χιλιοστά, όταν το μεταξόνιο είναι στα 2.950 χιλιοστά και το βάρος στα 2.570 κιλά.

Το λογότυπο της Toyota βρίσκεται στο έμβλημα του πουλιού Φοίνικα, τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ οι κομψές ζάντες πολλαπλών ακτινών προσδίδουν μια ιδιαίτερη πολυτέλεια.

Για την πρόσβαση υπάρχουν χειρολαβές στην κολόνα C, ηλεκτρικά αναδιπλούμενα πλαϊνά σκαλοπάτια και πίσω πόρτες που ανοίγουν υπό γωνία 75 μοιρών. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή για ηλεκτρικά συρόμενες πίσω πόρτες. Το διαφανές πλαστικοποιημένο γυαλί στον χώρο φόρτωσης διατηρεί τους πίσω επιβάτες απαλλαγμένους από παρενοχλήσεις.

Το Century SUV βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA, με αναβαθμίσεις που στοχεύουν στην βελτίωση της άνεσης κατά την οδήγηση και τη μείωση του θορύβου. Ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό με την ονομασία Rear Comfort αναλαμβάνει τον έλεγχο των δυνάμεων κίνησης και φρεναρίσματος προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τους ταλαντώσεις για τους επιβάτες στα πίσω καθίσματα.

Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που βασίζεται σε έναν κινητήρα V6 3,5 λίτρων με αυτόματο κιβώτιο (CVT) και τετρακίνηση, παρέχοντας συνολική ισχύ 412 ίππων. Παρόλο που διαφέρει από τον ιστορικό V12 της πρώτης γενιάς, υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις και οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου.

Αρχικά διαθέσιμο σε επιλεγμένους ιαπωνικούς αντιπροσώπους, η Toyota σχεδιάζει να επεκτείνει τις επιλογές εξατομίκευσης για να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις των πολύ πλούσιων πελατών της. Επιπρόσθετα, η κυκλοφορία του Century SUV σηματοδοτεί την παγκόσμια διάθεση ενός μοντέλου που κάποτε ήταν γνωστό μόνο στην ιαπωνική αγορά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!