NEAPINED

Έρχεται μόνιμη αφαίρεση διπλώματος για τους παραβάτες του ΚΟΚ

Την πολύμηνη αλλά και καθολική αφαίρεση του διπλώματος για όσους παραβιάζουν το κόκκινο, οδηγούν επιθετικά, κάνουν χρήση κινητού στην οδήγηση αλλά και οδηγούν μεθυσμένοι εξετάζει το υπουργείο προστασίας του πολίτη για το επόμενο διάστημα.

Αυτό σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Σκάϊ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει με τις παραβάσεις. Την ίδια στιγμή οι χρηματικές ποινές πληρώνονται και οι παραβάτες συνεχίζουν κανονικά να εγκληματούν οδηγώντας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε: «Το πιο δραστικό ζήτημα είναι η αφαίρεση της άδειας οδήγησης. Αφαίρεση της άδειας οδήγησης πολύμηνη στην αρχή, πολυετής μετά, καθολική αφαίρεση σε μια τρίτη φάση, εάν κανείς δει ότι πρόκειται για υπότροπο στις ίδιες ή άλλες παραβάσεις. Γιατί το λέω αυτό;»

»Γιατί οφείλεις όταν η κατάσταση ξεφεύγει, και εδώ κύριε Πορτοσάλτε υπάρχει μια ενότητα τροχαίων παραβάσεων που όντως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το κόκκινο, η παραβίαση του στοπ, η επιθετική οδήγηση γενικά, η χρήση κινητού, τα οποία αυτά έτσι και αλλιώς η χρήση αλκοόλ επισύρουν βαριές ποινές. Όλα αυτά που τι είναι;»

»Δεν είναι το θέμα μόνο ότι κάνεις κάτι, παραβιάζεις τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τις διατάξεις. Εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για ανθρώπινες απώλειες και το έχουμε δει πολλές φορές. Εκεί λοιπόν δεν είναι το θέμα του διοικητικού προστίμου μόνο, εκεί πρέπει να σκεφτείς σοβαρά πλέον την αφαίρεση διπλώματος, όπως σας τα είπα. Στην αρχή πολύμηνη, στην συνέχεια πολυετής και μετά καθολική».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!