NEAPINED

Avatr 12: Το πιο όμορφο κινέζικο που είδαμε στο Μόναχο

Το Avatr 12, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην γερμανική έκθεση και κατάφερε να αποσπάσει μόνο κολακευτικά σχόλια.

Η Avatr, μια μικρή κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που προέκυψε από τη συνεργασία των Changan, Huawei και CATL, παρουσίασε το ηλεκτρικό της shooting brake δίνοντας αρκετά περισσότερα στοιχεία.

Καταρχήν, ο συμπαγής σχεδιασμός του αμαξώματος δείχνει τόσο ελκυστικός που αν δεν το ήξερες δύσκολα θα πίστευες πως η καταγωγή του μοντέλου είναι από την Κίνα. Έστω και αν το προφίλ μας παραπέμπει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε εκείνο μίας Panamera.

Με μήκος στα 5,020 μέτρα, πλάτος στα 1,999, ύψος στα 1,460 και τρίμετρο μεταξόνιο, το Avatr 12 είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το Nio ET7.

Στο εσωτερικό, το Avatr 12 εντυπωσιάζει με το περιτυλιγμένο με δέρμα ταμπλό και ένα συμπαγές τιμόνι με επίπεδη ανωφέρεια και κατωφέρεια. Ένα ελεύθερο πανοραμικό πάνελ 35,4 ιντσών περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων και μια οθόνη επιβατών.

Πιο μπροστά υπάρχει μία μεγαλύτερη οθόνη αφής, ενώ υπάρχουν ψηφιακοί καθρέφτες. Επίσης, υπάρχει μία ηλεκτροχρωμική πανοραμική γυάλινη οροφή, δέρμα Nappa και ένα περίπλοκο σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος. Προσφέρει ηχοσύστημα 27 ηχείων, τρία αρώματα εμπνευσμένα από τη φύση και ψηφιακό καθρέφτη οπισθοπορείας.

Το Avatr 12 προσφέρει δύο εκδόσεις συστημάτων πρόωσης. Η βασική έχει μία μπαταρία ιόντων λιθίου 94,5 kWh της CATL που τροφοδοτεί έναν πίσω ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας 308 ίππους.

Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει η ισχυρότερη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες, που συνδυάζονται για να αποδώσουν 578 ίππους από την ίδια μπαταρία 94,5 kWh.

Το Avatr ενσωματώνει την σουίτα συστημάτων Huawei Advanced Driving System 2.0 με 29 προηγμένους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων τριών LiDAR. Οι λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή και τη διαθεσιμότητα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!