PINEDΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Rovanpera πήρε τη νίκη!

Ο Rovanpera αναδείχθηκε νικητής στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, δημιουργώντας ένα σημαντικό προβάδισμα στη μάχη για τον φετινό τίτλο του πρωταθλήματος. Στο βάθρο ο Evans και ο Sordo.

Ο Kalle Rovanpera είναι ο νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Ο νεαρός Φιλανδός σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο ελληνικό ράλλυ και ήταν ο ταχύτερος στην power stage. O Elfyn Evans τερμάτισε δεύτερος, αφήνοντας τον Dani Sordo στην τρίτη θέση.

Με μόλις τρεις αγώνες να απομένουν, ο Rovanpera βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, ενώ ο συμπαίκτης του, Evans, θα χρειαστεί ένα θαύμα για να τον ανατρέψει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο Ακρόπολις, ο Rovanpera διατήρησε τον ηγετικό του ρόλο μετά τη νίκη του στην υπερειδική διαδρομή, αν και κατά τη δεύτερη ημέρα κινήθηκε με περισσότερη σιγουριά. Αυτό οφειλόταν σε μειονεκτική θέση εκκίνησής του στις ειδικές διαδρομές, που τον έβαλε πίσω από τους ανταγωνιστές του, τους Neuville και Ogier.

Ωστόσο, το Ράλλυ Ακρόπολις είναι γνωστό για το δύσκολο του χαρακτήρα, και αυτό αποδείχθηκε για ακόμη μια χρονιά κατά την τρίτη ημέρα. Τόσο ο Neuville όσο και ο Ogier βρέθηκαν εκτός διεκδίκησης λόγω ατυχιών.

Ο Rovanpera, ξεκινώντας από πίσω την Κυριακή, οδήγησε εξαιρετικά και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή, προσφέροντας του τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τις ατυχίες των αντιπάλων του.

Αναδείχθηκε πρώτος στο τέλος της τρίτης ημέρας και διατήρησε αυτήν τη θέση, οδηγώντας συντηρητικά και εξασφαλίζοντας μια σημαντική νίκη για το πρωτάθλημα.

H τύχη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αθλήματος. Στην Power Stage, ο Neuville εντυπωσίασε, αλλά η απογοήτευση για την εξέλιξη του αγώνα κυριάρχησε.

Όπως δήλωσε ο Βέλγος, «Ήμουν ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο. Αν δεν ήταν αυτή η κατάρα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά». Οι ελπίδες του για το πρωτάθλημα φαίνεται να εξανεμίστηκαν στην Ελλάδα. Ακολουθούν δηλώσεις:

Παρακάτω η κατάταξη και η βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN: «Ήταν μια δύσκολη βδομάδα με σκληρές συνθήκες που ξεκίνησαν από τις αναγνωρίσεις. Ξεκινώντας πρώτος δεν περίμενα ένα καλό αποτέλεσμα, οπότε το συναίσθημα είναι υπέροχο. Είναι καλό να μαζεύουμε νίκες, η επόμενη πρόκληση είναι ο τίτλος και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Ήταν μεγάλη δοκιμασία και για τους ανθρώπους εδώ και ήταν πολύ όμορφο που είδαμε τόσους πολλούς Έλληνες θεατές στις ειδικές, σε αυτές τις δύσκολες γι΄ αυτούς στιγμές. Ήταν όμορφο που καταφέραμε να τους δώσουμε λίγη χαρά».

33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN: «Σταθήκαμε τυχεροί που παραμείναμε στο ράλλυ μετά το πρόβλημα με το ψυγείο. Χάσαμε βέβαια πάνω από ένα λεπτό, αλλά το γεγονός πως είμαστε δεύτεροι θα πρέπει να μας χαροποιεί. Αποτελεί πάντα μεγάλη πρόκληση η οδήγηση σε αυτό το ράλλυ. Ίσως δεν προσφέρει τον ίδιο ενθουσιασμό και τη συγκίνηση ενός ράλλυ στη Φινλανδία ή την Εσθονία, αλλά έχει τις δικές του προκλήσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το πρωτάθλημα».

11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE: «Θα μπορούσε να είναι πολύ καλά τα πράγματα, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τη νίκη, αλλά δυστυχώς τα χθεσινά προβλήματα έβαλαν ένα πρόωρο τέλος στις ελπίδες για τη νίκη και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ήταν ένα απογοητευτικό Σαββατοκύριακο. Οι ειδικές ήταν πολύ ωραίες για να είμαι ειλικρινής, μου άρεσε η οδήγηση, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που αξίζαμε».

8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA: «Μου άρεσαν οι ειδικές, το διασκέδασα. Είναι δύσκολο να πεις τι θα μπορούσε να έχει συμβεί, τα πάντα είναι πιθανά στα ράλλυ».

17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS: «Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Μετά την καταιγίδα η οργάνωση έκανε πολύ καλή δουλειά για να συνεχιστεί το ράλλυ και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γι΄ αυτό».

4 Esapekka LAPPI / Janne FERM: «Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα την Παρασκευή και το Σάββατο και χάσαμε πολύ χρόνο, αλλά σίγουρα ήταν σημαντικό ότι τερματίσαμε. Τελικά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο κακό, αλλά απέχει πολύ από το ιδανικό. Οι ειδικές ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων και οι διοργανωτές έκαναν καλή δουλειά. Δεν έχω κανένα παράπονο».

18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ράλλυ. Πέρσι ήταν η πρώτη μου φορά εδώ και δεν έμεινα ικανοποιημένος από την επίδοσή μου. Φέτος το αυτοκίνητο λειτούργησε άψογα και ευχαριστήθηκα τις ειδικές. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και σκληρές, είναι ένα πραγματικά απαιτητικό ράλλυ. Ανυπομονώ πραγματικά να βρεθώ στο βάθρο του Ακρόπολις κάποια στιγμή στο μέλλον -θα σήμαινε πολλά για μένα».

6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA: «Συνέβησαν πολλά, όπως σε ένα κανονικό ράλλυ Ακρόπολις, αλλά καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ράλλυ το φετινό, λόγω των συνθηκών. Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, θα ήθελα να έχω πετύχει καλύτερο ρυθμό, αλλά η τρίτη θέση δεν είναι άσχημη».

9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE: «Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς. Ήθελα να είμαι ο πρώτος Έλληνας και το καταφέραμε. Δεν υπήρχε έντονος ανταγωνισμός, γιατί οι καλύτεροι αντίπαλοι -όπως ο Λάμπρος, ο Αλέξανδρος και ο Παναγιώτης- εγκατέλειψαν. Παρόλα αυτά κάναμε καλό αγώνα, χωρίς προβλήματα και κλαταρίσματα, και πετύχαμε μια καλή θέση στη γενική κατάταξη. Το διασκεδάσαμε σε όλες τις ειδικές!».

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!