NEA

O Loeb πουλά τη McLaren του

Ο Sebastien Loeb αποφάσισε ότι πλέον δε θέλει να χαίρεται την οδήγηση πίσω από το τιμόνι της McLaren 675LT Spider που έχει στην κατοχή του και οι συλλέκτες έχουν τη δυνατότητα να την αποκτήσουν.

Είναι ένας από τους καλυτέρους οδηγούς στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και ο πρώτος σε ό,τι αφορά στους Παγκόσμιους Τίτλους Οδηγών (9) και νικών σε ράλι (έχει κερδίσει σε 80).

Ο Loeb, στα 49 χρόνια του, πλέον επιλέγει τους αγώνες στους οποίους θέλει να συμμετέχει και όταν το κάνει διακρίνεται για την προσπάθειά του. Για παράδειγμα, το μέλλον θα λάβει μέρος στο Ντακάρ του 2025 με τη ομάδα της Dacia.

O Γάλλος οδηγός -μεταξύ άλλων- έχει στην κατοχή του και μία 675LT Spider την οποία απέκτησε το 2019. Το βρετανικό supercar κατασκευάστηκε το 2017, είναι ένα από τα 500 δημιούργησε η McLaren και διαθέτει κάποια ξεχωριστά στοιχεία.

Το αμάξωμά του είναι βαμμένο στο χρώμα το οποίο η εταιρεία ονομάζει «Chicane Grey», έχει μεγαλύτερης διαμέτρου διάτρητα αεριζόμενα κεραμικά δισκόφρενα, ζάντες ελαφρού κράματος 10 ακτινών και πορτοκαλί κάλυμμα στις δαγκάνες του συστήματος πέδησης.

Στο εσωτερικό της, η συγκεκριμένη 675LT Spider έχει επένδυση σε μαύρο και πορτοκαλί χρώμα και το τιμόνι της είναι επενδεδυμένο με αλκαντάρα.

Το μοντέλο διαθέτει τον χωρητικότητας 3,8 λίτρων V8 κινητήρα twin turbo που αποδίδει 675 ίππους. Επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 326 χλμ./ώρα.

Η McLaren 675LT Spider του Loeb πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό από τον οίκο RM Sotheby’s στις 15 Σεπτέμβριου στο Saint Moritz (Ελβετία).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αυτοκίνητο έχει στο οδόμετρό του 8.840 χλμ. και η τιμή εκκίνησης για τη δημοπρασία έχει οριστεί μεταξύ των 260.000-320.000 ελβετικών φράγκων (μεταξύ περίπου 271.000-334.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!