NEA

Tesla: Ρεκόρ παραγωγής στην Κίνα

Η Tesla έφτασε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς παράγει τώρα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στην Κίνα. Το εργοστάσιο Giga Shanghai, επίσης γνωστό ως Gigafactory 3, παράγει τα δημοφιλή Model 3 και Model Y της εταιρείας.

Αυτή η επιτυχία αναδεικνύει την ταχεία ανάπτυξη της Tesla στην Κίνα. Το εργοστάσιο Giga Shanghai ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη του 2019, μετά από μια εντυπωσιακά γρήγορη κατασκευή που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019.

Αρχικά, το εργοστάσιο παρήγαγε μόνο το Model 3, αλλά στα τέλη του 2020 και τις αρχές του 2021, ξεκίνησε επίσης την παραγωγή και των Model Y. Ένα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το πρώτο εκατομμύριο παράχθηκε μέσα σε 33 μήνες, ενώ το δεύτερο εκατομμύριο πήρε μόλις 13 μήνες.

Συνολικά, η παραγωγή της Tesla σε όλα της τα εργοστάσια φθάνει περίπου τα 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με το εργοστάσιο Giga Shanghai να αντιπροσωπεύει περίπου τα 2/5 αυτού του αριθμού, ίσως ακόμη και περισσότερα από τα μισά φέτος.

Το Tesla Giga Shanghai είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, με την εγκατεστημένη παραγωγική ικανότητά του να υπολογίζεται σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως.

Το ενδιαφέρον για την επιτυχία του Giga Shanghai ενισχύεται από το γεγονός ότι η Tesla ήταν η πρώτη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία που επιτράπηκε να ανοίξει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής στην Κίνα, αντί για κοινοπραξία 50/50 με την τοπική κυβέρνηση.

Το εργοστάσιο Giga Shanghai παράγει κυρίως το Model Y, που είναι περίπου διπλάσιο σε πωλήσεις σε σχέση με το Model 3. Πρόσφατα, ξεκίνησε επίσης η παραγωγή του ανανεωμένου Model 3.

Επιπλέον, το κινεζικό εργοστάσιο αναδείχθηκε ως ο κύριος εξαγωγικός κόμβος της Tesla, υποστηρίζοντας τις αγορές των γύρω χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και πρόσφατα του Καναδά.

Μέχρι το τέλος του Ιουλίου, οι εξαγωγές του εργοστασίου είχαν ξεπεράσει τις 215.000 μονάδες, ενώ οι πωλήσεις στην τοπική αγορά ανερχόνταν στις 325.000. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη εντυπωσιακό κεφάλαιο στην επιτυχημένη πορεία της Tesla στην Κίνα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!