NEA

Η ΒΜW στηρίζει το Brexit και επενδύει στη Μ. Βρετανία

Η BMW ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 600 εκατομμύρια λίρες στα εργοστάσιά της στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου τα Mini να είναι  πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2030, δίνοντας έτσι νέα ώθηση στην αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας μετά την αβεβαιότητα που έφερε το Brexit.

Από το 2026, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία premium θα κατασκευάζει δύο ηλεκτρικά μοντέλα στο εργοστάσιό της Mini στην Οξφόρδη – το Mini Cooper 3θυρο και το συμπαγές crossover Mini Aceman.

Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030 και πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα θα εξάγονται σε αγορές σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο επικεφαλής παραγωγής της BMW, Milan Nedeljkovic.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Οξφόρδη, ο Nedeljkovic είπε ότι η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει μπαταρίες που κατασκευάζονται στην Ευρώπη, στα νέα μοντέλα που κατασκευάζονται στην Οξφόρδη.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν θα προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι εξαρτάται από την ελκυστικότητα της αγοράς για τους προμηθευτές της.

Τα ίδια δύο μοντέλα θα κατασκευαστούν επίσης στην Κίνα και οι εξαγωγές αυτών των αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν το 2024.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!