NEAPINED

Ανησυχία στο VW Group από την κινεζική εισβολή

Η ανησυχία για το μέλλον του Ομίλου της Volkswagen στη Γερμανία έχει φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα, παρόμοια με αυτήν που προέκυψε μετά το σκάνδαλο των εκπομπών το 2015.

Ο CEO της εταιρείας, Oliver Blume, βρέθηκε αντιμέτωπος με ανησυχητικές καταστάσεις, λίγο μετά την ανάληψη της ηγεσίας της.

Ένα στέλεχος που ανατέθηκε στην Κίνα ανέφερε ότι η VW μένει πίσω και δεν είναι τόσο ανταγωνιστική στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ειδικά στην αγορά της Κίνας, όπου εταιρείες όπως η BYD και η Nio κυριαρχούν με προσιτά και ανώτερα ηλεκτρικά μοντέλα.

Οι επικρατούσες περιοριστικές πολιτικές εκπομπών και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Κίνα έχουν δημιουργήσει προκλήσεις για τη VW, καθώς οι κινεζικές εταιρείες αναπτύσσονται γρήγορα στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Εκτός από την Κίνα, η VW αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από την Tesla, η οποία επεκτείνεται παγκοσμίως και αμφισβητεί την κυριαρχία των γερμανικών εταιρειών Audi, Mercedes-Benz και BMW.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της VW και μπορεί να οδηγήσουν σε μια κρίση παρόμοια με αυτήν του σκανδάλου των εκπομπών.

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, η VW πρέπει να επικεντρωθεί στην εξέλιξη ανταγωνιστικών BEV και να βελτιώσει τη στρατηγική της για την αγορά της Κίνας.

Ωστόσο, ο χρόνος είναι περιορισμένος, καθώς η αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων αναπτύσσεται ραγδαία.

Εν κατακλείδι, η πρόκληση της VW αντικατοπτρίζει τον αγώνα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα για να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή και να ανταπεξέλθει στις αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!