NEAPINED

Ξεκίνησε η παραγωγή του Fiat 600

Η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου στο Lingotto στις 4 Ιουλίου προκάλεσε αναμφίβολα ενθουσιασμό, και τώρα, λίγο μετά, η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας.

Η έναρξη της παραγωγής, στις 7 Σεπτεμβρίου, αποτέλεσε σημαντική στιγμή για την Fiat και το πρώτο 600e που κατασκευάστηκε ήταν στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού La Prima και εντυπωσίασε με το “Sun of Italy” πορτοκαλί χρώμα του.

Το FIAT 600e και στις δύο εκδόσεις, La Prima και (600e)RED, εφοδιάζεται με ένα προηγμένο και αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που διασφαλίζει εντυπωσιακή αυτονομία. Κατά τον κύκλο WLTP, μπορεί να διανύσει έως 400 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο και πάνω από 600 χιλιόμετρα σε αστικές συνθήκες. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Το εργοστάσιο στο Tychy έχει μια πλούσια ιστορία και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της παραγωγής αυτοκινήτων της Stellantis. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1975 και από τότε έχει παράγει αρκετά μοντέλα που κέρδισαν τον τίτλο του “Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς”. Αυτό περιλαμβάνει μοντέλα όπως το Jeep Avenger το 2023, το FIAT 500 το 2008 και το FIAT Panda το 2004.

Το εργοστάσιο στο Tychy έχει προσαρμοστεί πλήρως στη στρατηγική Stellantis Production Way, προσφέροντας αποτελεσματική παραγωγή και υψηλή ποιότητα. Από το ξεκίνημά του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, έχει κατασκευάσει εντυπωσιακό αριθμό 10,8 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, αντικατοπτρίζοντας τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!