NEA

ID.X Performance Concept: Ένα VW υψηλών επιδόσεων

Η Volkswagen προχωρά στον χώρο των ηλεκτρικών sportscar με το ID.X Performance concept, το οποίο εντυπωσιάζει και προϊδεάζει.

Αυτό το πρωτότυπο χτίστηκε πάνω στην πλατφόρμα του ID.7 sedan, αλλά διακρίνεται από μια εντελώς διαφορετική αισθητική σε σύγκριση με το συνηθισμένο μοντέλο.

Στο μπροστινό μέρος, προσέλκυση προκαλεί μια τολμηρή αλλαγή, όπου μια έντονη μαύρη γρίλια καταλαμβάνει τη βάση του προφυλακτήρα, συνοδευόμενη από γωνιακούς αεραγωγούς που βελτιώνουν την αεροδυναμική.

Το concept διαθέτει επίσης ανθρακονήματα στον διαχύτη και εντυπωσιακές κόκκινες λεπτομέρειες, εμπνευσμένες από το GTI, που περιβάλλουν ολόκληρο το αμάξωμα.

Στα πλαϊνά, εντυπωσιακές ζάντες 20 ιντσών ντυμένες με αγωνιστικά ελαστικά υψηλών επιδόσεων κρύβονται πίσω από στιβαρό μαύρο πλαστικό, το οποίο καλύπτει τα ανοίγματα των τροχών.

Στο πίσω μέρος, ένα εντυπωσιακό αεροτομή κοσμεί το καπό του πορτμπαγκάζ, ενώ ένας μεγάλος διαχύτης από ανθρακονήματα προσθέτει στην απόδοση του αυτοκινήτου.

Οι χαρακτηριστικές κόκκινες λεπτομέρειες που ξεκίνησαν από το μπροστινό μέρος συνεχίζουν να διακοσμούν τα πλάγια και το πίσω μέρος. Επιπλέον, το ID.X Performance κάθεται 60 χιλιοστά χαμηλότερα από το συνηθισμένο ID.7.

Κάτω από το καπό, το ID.X concept χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB, την ίδια που βρίσκουμε σε άλλα ηλεκτρικά της VW και διαθέτει συνολική ισχύ 560 ίππων από τους δύο ηλεκτροκινητήρες του. Παρόμοια με το ID.7, αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση DC στα 200 kW.

Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η παραγωγή του ID.X Performance concept, η Volkswagen έχει ήδη υπονοήσει την πιθανή κυκλοφορία μιας ισχυρότερης έκδοσης του ID.7 GTX, η οποία θα προσφέρει βελτιωμένη αεροδυναμική, επιθετικότερη εμφάνιση και ενδεχομένως αυξημένη ισχύ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!