NEA

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Από σήμερα στις 17:00, ανακοινώθηκε η επαναφορά της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της σχετικής εισήγησης από την Αυτοκινητόδρομος “Αιγαίο Α.Ε.”.

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο στην αριστερή λωρίδα και για Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα βάρους έως 3,5 τόνων. Αφού πραγματοποιηθεί επιθεώρηση και αφαιρεθούν τα ύδατα από τα πρανή του Αυτοκινητοδρόμου, θα επιτραπεί και η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.

Παράλληλα, υπάρχουν εξαιρέσεις από αυτόν τον περιορισμό, όπως τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας που παρέχουν υπηρεσίες σε περιοχές επικίνδυνες καταστάσεις, καθώς και τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά νεκρών ζώων.

Επίσης, αύριο, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, από τις 6:00 π.μ., αρχίζει η εντολή παύσης είσπραξης διοδίων στα οχήματα έως 3,5 τόνων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης” και στα διόδια της Εγνατίας οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και της διασταύρωσης με την Ιονία Οδό, καθώς και κατά μήκος της Ιονίας Οδού (ανεξαρτήτως κατευθύνσεως).

Για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, η παύση είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει 48 ώρες στους παραπάνω δρόμους.

Επιπλέον, υπάρχει παράταση 48 ωρών μέχρι τις 6:00 π.μ. της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου για την παύση είσπραξης διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από Νίκαια έως Μαλιακό Κόλπο (συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου).

Τέλος, σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων, με το κόστος να αναλαμβάνεται από το Δημόσιο, σύμφωνα με τις Συμβάσεις Παραχώρησης.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!