NEAPINED

Η Ευρώπη καθυστέρησε να αντιδράσει απέναντι στην Κίνα

Η ανταπόκριση της Ευρώπης για φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα φαίνεται ότι καθυστέρησε και μόνη της δεν αρκεί για να ανατρέψει την τύχη της αγοράς, σύμφωνα με αναλυτές στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο κλάδος των αυτοκινήτων αντιμετωπίζει προκλήσεις, μεταξύ άλλων, λόγω των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσει σε ηλεκτροκίνηση χωρίς να αξιολογήσει πλήρως τις επιπτώσεις στη βιομηχανία.

Αν και η αντίδραση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει γίνει, είναι αργή και ίσως πιο αργή από ό,τι απαιτείται. Η Κίνα έχει ήδη αποστείλει ηλεκτρικά αυτοκίνητα προς την Ευρώπη, και αυτό συμβαίνει σε μια εποχή ευαίσθητων πολιτικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο αγορών.

Υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, όπως η θέσπιση ίσων δασμών για τα ευρωπαϊκά και κινεζικά αυτοκίνητα που εισέρχονται στις αγορές τους.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι επίσης πολύ εξαρτημένες από την Κίνα και η Ευρώπη χάνει σημαντικά έσοδα από την ανισορροπία αυτή.

Επιπλέον, η προσπάθεια της Ευρώπης να υιοθετήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς να έχει αξιολογήσει πλήρως τις επιπτώσεις στη βιομηχανία και την κοινωνία έχει οδηγήσει σε αβεβαιότητα.

Εν κατακλείδι, η Ευρώπη έχει περιθωριοποιηθεί στην παγκόσμια σκηνή, με τον πληθυσμό να γερνάει και την αυτοκινητοβιομηχανία να αντιμετωπίζει προκλήσεις και να πρέπει να λάβει γρήγορα μέτρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!