NEAPINED

Fiat 600 Hybrid: Και με τούρμπο 1.200άρη κινητήρα βενζίνης

Όπως και στην περίπτωση του Jeep Avenger, έτσι και το ολοκαίνουργιο Fiat 600 δεν θα έχει μόνο ηλεκτρική έκδοση αλλά και υβριδική βενζίνης.

Μόνο που στην περίπτωση του Fiat δεν έχει επιλεχθεί ο απλός 100άρης του Avenger αλλά ο πιο εξελιγμένος mild hybrid που είδαμε για πρώτη φορά στα Peugeot.

Συγκεκριμένα, ο ήπια υβριδικός τρικύλινδρος κινητήρας 1,2 λίτρων θα συνδυάζεται με έναν ακόμη μικρότερο ηλεκτροκινητήρα για να αποδίδει συνολικά 127 ίππους. Αυτή η έκδοση θα εξυπηρετεί τις αγορές που δεν έχουν ακόμη υποδεχθεί πλήρως τη μετάβαση στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, προσφέροντας έναν συμβιβασμό μεταξύ εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκίνησης.

Αναλυτικότερα, το Fiat 600 Hybrid διαθέτει έναν τρικύλινδρο 100 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 29 ίππων. Την μετάδοση αναλαμβάνει ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις που είναι έτσι διατεταγμένο που περιστασιακά να επιτρέπει ηλεκτρική κίνηση σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, η προσφερόμενη αυτονομία της μικρής μπαταρίας ιόντων λιθίου 48 βολτ περιορίζεται σε μόλις 1 χιλιόμετρο. Από πλευράς επιδόσεων το 600 Hybrid χρειάζεται 11 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα.

Η ενσωμάτωση γεννήτριας μίζας με ιμάντα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και αθόρυβη μετάβαση από τη λειτουργία του κινητήρα στη λειτουργία του κινητήρα. Σε συνδυασμό με τον κύκλο καύσης Miller του κινητήρα, η Fiat ισχυρίζεται ότι αυτό το σύστημα ηλεκτροκίνησης μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και 15%.

Κατά τα υπόλοιπα το Fiat 600 Hybrid δεν διαφέρει από το ηλεκτρικό 600e. Αρχικά, θα είναι διαθέσιμο στην Ιταλία και σε επιλεγμένες αγορές όπου η διάδοση των EV παραμένει σχετικά αργή, δικαιολογώντας μια εναλλακτική απέναντι στο 600e.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!