NEA

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Υπαγωγή 2.629 νέων αυτοκινήτων

Προς αξιολόγηση δόθηκαν 2.629 φάκελοι αιτήσεων για υπαγωγή στο Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο έχει πλέον την ευθύνη προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί συνολικά 19.000 αιτήσεις για το Πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά – β’ κύκλος”, από τις οποίες έχουν εγκριθεί 11.175. Πρόκειται να αξιολογηθούν ακόμη 2.629 αιτήσεις μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα εξεταστούν και άλλες 5.000 αιτήσεις.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τόνισε τη σημασία της ηλεκτροκίνησης ως του μέλλοντος της κινητικότητας και εξέφρασε τη δέσμευση της χώρας να υποστηρίξει αυτή την ανάπτυξη, τόσο με την επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων όσο και με τη δημιουργία δημόσιων φορτιστών.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της προώθησης της μικροκινητικότητας και της βελτίωσης των υπηρεσιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στις μεγάλες πόλεις.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, πρόσθεσε ότι η ενσωμάτωση περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων και η ενίσχυση του δικτύου φόρτισης προχωρούν σταθερά και με αυξητικές τάσεις, συμβάλλοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και βελτιώνοντας τον τομέα των μεταφορών.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!