NEA

Ευρωπαϊκή αγορά: 1 στους 5 αγοράζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Στην Ευρώπη, τα Battery Electric Vehicles (BEV) κερδίζουν σταδιακά έδαφος και αυξάνουν το ποσοστό τους στις πωλήσεις.

Κατά τον προηγούμενο μήνα, τον Αύγουστο, ένα από τα πέντε νέα επιβατικά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν ηλεκτρικό, σύμφωνα με δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Το ποσοστό των πωλήσεων των BEV αυξήθηκε στο 21%, ξεπερνώντας τις πωλήσεις των plug-in υβριδικών, που αντιπροσωπεύουν το 7,4% των πωλήσεων για τον ίδιο μήνα.

Τα απλά HEV υβριδικά αυτοκίνητα κατέχουν το 23,9% των πωλήσεων, ενώ τα απλά βενζινοκίνητα παραμένουν δημοφιλή, αποτελώντας το 32,7% της αγοράς.

Αντίθετα, η ζήτηση για πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα συνεχίζει να μειώνεται, ανέρχονται πλέον σε μόλις 12,5%, σημαντική μείωση σε σχέση με το ποσοστό πριν από οκτώ χρόνια που ήταν πάνω από 50%.

Το ποσοστό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιστοιχεί σε 165.156 πωλήσεις, και από τις αρχές του 2023 έως τον Αύγουστο φτάνουν σχεδόν το 1 εκατομμύριο.

Με την ανοδική τάση των BEV να συνεχίζεται, είναι προφανές ότι σε λίγα χρόνια αυτά θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των συμβατικών αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, τα οποία σήμερα αντιστοιχούν στο 50% της αγοράς.

Η Ευρώπη φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει ο κύριος προορισμός των ηλεκτρικών οχημάτων, προτού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση των συμβατικών αυτοκινήτων το 2035.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!