NEA

Toyota: Πατάει γκάζι για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Toyota επιδιώκει την επιτάχυνση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων από τις δύο κορυφαίες μάρκες της, Toyota και Lexus.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια. Στόχος είναι μια ετήσια παραγωγή πάνω από 600.000 οχήματα έως το 2025, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei.

Προηγουμένως, η Toyota είχε ανακοινώσει τον στόχο της να πουλά περίπου 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως έως το 2026 και περίπου 3,5 εκατομμύρια έως το 2030, που αντιστοιχούν περίπου σε 1/3 του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων.

Το περασμένο έτος, η Toyota πούλησε παγκοσμίως λιγότερα από 25.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της μάρκας Lexus.

Η στρατηγική της εταιρείας περιλαμβάνει την αύξηση της παραγωγής των BEV σε περίπου 150.000 οχήματα έως το 2023, με στόχο να αυξηθεί σταδιακά σε περίπου 190.000 οχήματα το επόμενο έτος.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!