MUST_READNEAPINEDΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τι πρέπει να κάνω σε ατύχημα με ανασφάλιστο αυτοκίνητο

Αν βρεθείς σε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση όπου εμπλέκεσαι σε ένα ατύχημα με ένα ανασφάλιστο όχημα, θα πρέπει να κάνεις τα εξής βήματα.

Το πρώτο και βασικότερο είναι να καλέσεις την ασφαλιστική σου εταιρία για να αναφέρεις το συμβάν και να ζητήσεις βοήθεια. Μη μετακινήσεις το αυτοκίνητό σου. Αν έχεις την ψυχραιμία βγάλε κατευθείαν φωτογραφίες του συμβάντος με το κινητό σου τηλέφωνο.

Αμέσως μετά θα πρέπει να καλέσεις την αστυνομία για να παρασχεθεί η απαραίτητη στήριξη και για να συνταχθεί το Δελτίο Συμβάντος. Σε αυτό θα καταγραφεί ότι το υπαίτιο όχημα είναι ανασφάλιστο και θα φέρει την υπογραφή του οδηγού του ανασφάλιστου οχήματος, με αναφορά στην ευθύνη του.

Εάν το ανασφάλιστο όχημα τραπεί σε φυγή από τον τόπο του ατυχήματος πριν φτάσει η Τροχαία, τότε θα πρέπει να καταγράψετε τον αριθμό κυκλοφορίας, τη μάρκα και το χρώμα του υπαίτιου οχήματος. Αυτά τα στοιχεία θα είναι χρήσιμα για τις αρχές και την ασφαλιστική εταιρεία σας.

Επίσης, εάν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που παρακολούθησαν το συμβάν, προσπαθήστε να βρείτε μάρτυρες και να πάρετε τα στοιχεία τους, όπως το τηλέφωνο και τη διεύθυνση. Οι μάρτυρες μπορούν να βοηθήσουν στο να διασαφηνιστεί η ευθύνη.

Επικοινωνήστε με την αστυνομία και ενημερώστε τη για το περιστατικό. Ζητήστε να συνταχθεί μήνυση για εγκατάλειψη εις βάρος του οδηγού του ανασφάλιστου οχήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νομικές ενέργειες κατά του υπαιτίου.

Η διαδικασία αποζημίωσης αφορά στην πρόσθετη κάλυψη «Υλικών ζημιών από ανασφάλιστο όχημα» που παρέχουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες στο βασικό πακέτο ασφάλισης. Μετά την αποζημίωση, η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να ασκήσει νομικές ενέργειες κατά του υπαιτίου/ ανασφάλιστου οχήματος για να επανεισπράξει το ποσό που κατέβαλε.

Σε περίπτωση θανάτου ή σωματικών βλαβών η αποζημίωση γίνεται μόνο από το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (Δ. Αρεοπαγίτου & Μακρή 1, 11742, Αθήνα,Τηλ. Κέντρο: 2103327400, Email: info@epikef.gr) . Συνήθως, οι διαδικασίες αποζημίωσης για αυτές τις περιπτώσεις διαρκούν πολλούς μήνες φτάνοντας και τα δύο χρόνια.

Τηρώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες να λάβετε την αποζημίωση που σας αξίζει σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα, ακόμη και αν ο υπεύθυνος εξαφανιστεί από τον τόπο του ατυχήματος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!