NEAPINED

Το YangWang U8 μπορεί να κολυμπάει στα βαθιά [video]

Χάρη σε ένα καινοτόμο σύστημα με λειτουργία πλεύσης το κινεζικό SUV μπορεί να κολυμπήσει και να επιπλεύσει στο νερό για περίπου μισή ώρα.

Και δεν περιορίζεται μόνο στο να κολυμπά. Το αυτοκίνητο μπορεί επίσης να κινηθεί προς τα εμπρός με ταχύτητα έως 3 χλμ./ώρα και να πραγματοποιήσει περιστροφή 360 μοιρών, τη γνωστή «περιστροφή τανκ», τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό.

Η BYD υποστηρίζει ότι η λειτουργία αυτή δεν προορίζεται για αναψυχή και διασκέδαση στη διάβαση λιμνών και ποταμών, αλλά συγκεκριμένα για έκτακτες καταστάσεις όπως πλημμύρες ή ατυχήματα ώστε αποφευχθεί η βύθιση.

Όταν, λοιπόν, το απαιτήσουν οι συνθήκες, ο οδηγός ενεργοποιεί τη λειτουργία Yachting Mode. Αυτόματα ανυψώνεται την ανάρτηση, απενεργοποιείται ο κινητήρας, ενεργοποιείται το σύστημα κλιματισμού για επανακυκλοφορία του αέρα για να αποφευχθεί η είσοδος νερού, κλείνει τα παράθυρα και ανοίγει την ηλιοροφή για να δώσει μια διέξοδο στους επιβάτες. Αν κάτι στραβώσει…

Το U8 είναι ένα ηλεκτρικό SUV με έναν 2,0 λίτρων turbo κινητήρα που λειτουργεί ως range extender και κατασκευάζεται από την BYD, τη μητρική εταιρία της YangWang.

Η βασική έκδοση έχει υδάτινο πέρασμα ενός μέτρου, ενώ η Off-Road Master διαθέτει αναπνευστήρα σνόρκελ και μπορεί να μπει σε βάθος 1,4 μέτρων. Αυτή είναι που διαθέτει και τη λειτουργία πλεύσης.

Με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες σε κάθε τροχό για συνολική ισχύ 1.196 ίππων, το U8 είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί το προσεχές EQG off-roader της Mercedes-Benz. Με πλήρη δεξαμενή καυσίμου 75 λίτρων και γεμάτη μπαταρία 49,05 kWh, το U8 μπορεί να διανύσει έως και 1.000 χιλιόμετρα.

Η YangWang σχεδιάζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις του U8 Premium Edition τον Οκτώβριο, με αρχική τιμή περίπου 152.000 ευρώ. Αργότερα θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση Off-Road Master με την λειτουργία πλεύσης.


Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!