NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

O νέος V8 της Honda αποδίδει 350 άλογα [video]

Η Honda παρουσιάζει έναν καινούργιο VTEC ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 5,0 λίτρων που αποδίδει 350 ίππους.

Αυτός ο κινητήρας λειτουργεί με βενζίνη 86 οκτανίων και είναι σχεδιασμένος για θαλάσσια χρήση. Πρόκειται για έναν εξωλέμβιο κινητήρα που κάνει το ντεμπούτο του στο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών στην Γένοβα της Ιταλίας.

Ο κινητήρας BF350 της Honda διαθέτει πολλές τεχνολογικές καινοτομίες. Η λειτουργία Boosted Low Speed Torque (BLAST) βελτιώνει την επιτάχυνση, αυξάνοντας την αναλογία αέρα-καυσίμου για αυξημένη ροπή.

Σε σταθερές ταχύτητες, η ρύθμιση ECOmo μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, ενώ υπάρχει και cruise control. Μια ηλεκτρομηχανική λειτουργία ανυψώνει τον κινητήρα κατά την πρόσδεση για να αποφευχθούν γρατζουνιές ή ζημιές στην εξωλέμβια.

Ο νέος BF350 είναι ο πρώτος V8 εξωλέμβιος κινητήρας της Honda και βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας κινητήρων της εταιρείας για θαλάσσια χρήση. Οι αγοραστές θα έχουν την επιλογή να επιλέξουν το χρώμα των εξωτερικών καπακιών μεταξύ Aquamarine Silver ή Grand Prix White, με επιχρωμιωμένα λογότυπα.

Η πώληση του BF350 αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του 2024, με την Honda να ανακοινώσει τις τιμές και τη διαθεσιμότητα πιο κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας. Ο κινητήρας θα προσφέρεται με πενταετή εργοστασιακή εγγύηση.

Ο νέος εξωλέμβιος κινητήρας V8 της Honda αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης και Συνεδρίου Κατασκευαστών Σκαφών (IBEX) στην Τάμπα της Φλόριντα από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου του 2024.

Είναι ενδιαφέρον που η Honda επεκτείνει την παρουσία της και στον χώρο των εξωλέμβιων κινητήρων με αυτόν τον εντυπωσιακό V8 κινητήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες εταιρείες, όπως η Yamaha και η Mercury Marine, προσφέρουν εξωλέμβιους κινητήρες V8 σε διάφορες ισχύς.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!