NEA

Έρχεται και αφαίρεση διπλώματος για παραβάσεις του ΚΟΚ

Αποφασισμένος να βάλει ένα φρένο στα οδικά τροχαία ατυχήματα εμφανίζεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Οικονόμου και προαναγγέλλει και αφαίρεση διπλώματος για συγκεκριμένες παραβάσεις. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: 

«Όλοι, ο καθένας στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μας, οφείλουμε να επισημάνουμε πράγματα που πρέπει να κάνουν τους οδηγούς, όλους μας, να συμπεριφερόμαστε πιο υπεύθυνα. Είναι μια κακή χρονιά η φετινή σε ό,τι αφορά στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχώς τα θανατηφόρα που αποδεικνύεται στην πράξη ότι οφείλονται σε συγκεκριμένους λόγους», αναφέρει σε συνέντευξη του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

«Την επιθετική οδήγηση, πολλές φορές ως απόρροια της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Υπάρχουν μια σειρά από παραβάσεις που δυστυχώς συνδέονται ευθέως με θανατηφόρα ατυχήματα. Οφείλουμε εκεί, από τη δική μας την πλευρά -γιατί αυτό έχει να κάνει και με την εκπαίδευση, πώς χορηγούνται οι άδειες, τα διπλώματα- να εξετάσουμε τρόπους αυστηροποίησης«

«Αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης, όταν διαπιστώνονται αυτές οι παραβάσεις και μάλιστα επαναλαμβανόμενα. Στην αρχή πολύμηνη, μετά ενδεχομένως πολυετής και στο τέλος της ημέρας και οριστική, σε μια σειρά από τέτοιου είδους παραβάσεις. Θα το διαβουλευτούμε και με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία προς την κατεύθυνση αυτή».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!