NEA

Ένα ντοπέ GR Yaris με 750 ίππους [video]

Το GR Yaris είναι ένα από τα αγαπημένα μοντέλα των ειδικών στο tuning αφού μπορεί να αποδώσει πάρα πολλά άλογα μετά από σχετικές βελτιώσεις.

Το συγκεκριμένο GR Yaris, που αποδίδει 750 ίππους στο απόθεμα του κινητήρα, είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της δυνατότητας αυτού του αυτοκινήτου. Η αυστραλιανή εταιρία Powertune χρησιμοποίησε μια σειρά από aftermarket εξαρτήματα για να επιτύχει αυτήν την εντυπωσιακή ισχύ.

Η ισχύς των 750 ίππων επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας αγωνιστικά καύσιμα, ενώ με βενζίνη εμπορίου η ισχύς μειώνεται στους περίπου 400 ίππους. Ακόμη και με αυτήν τη μείωση, παραμένει εντυπωσιακή για έναν τρικύλινδρο κινητήρα μόλις 1,6 λίτρων.

Ανάμεσα στις τροποποιήσεις περιλαμβάνεται ένας μεγαλύτερος υπερσυμπιεστής Garrett G25-550, ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων X-Shift, εκκεντροφόρους Kelford, και πολλές άλλες τροποποιήσεις που επιτρέπουν στον κινητήρα να αποδίδει αυτήν την υψηλή ισχύ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κινητήρας εξακολουθεί να βασίζεται ακόμα στο βασικό μπλοκ του εργοστασιακού κινητήρα, κάτι που επιβεβαιώνει την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει οι μηχανικοί της Toyota. Το βίντεο που ακολουθεί μας δίνει μια πρώτη ιδέα για το ντοπαρισμένο GR Yaris.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!