NEA

Το επόμενο Mazda 6 θα είναι ένα τετράθυρο κουπέ

Παρόλο που οι φήμες για ένα πισωκίνητο Mazda 6 κυκλοφορούν εδώ και χρόνια, η εταιρεία συνέχισε να προσφέρει το ίδιο μεσαίο σεντάν που είχε στην γκάμα της από το 2012.

Η επιτυχία των CX-60 και CX-90 φαίνεται ότι δίνει στη Mazda τα περιθώρια για να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου μεγάλου σεντάν που θα στοχεύει κυρίως στην ασιατική και αμερικανική αγορά.

Πρόσφατα, ο Joachim Kunz, επικεφαλής ανάπτυξης και μηχανικής της Mazda Europe, ανακοίνωσε ότι η νέα πλατφόρμα δεν θα χρησιμοποιηθεί για το επόμενο μοντέλο που θα πάρει τη θέση του 6 ως μία νέα ναυαρχίδα.

Σύμφωνα με το Best Car, το επόμενο Mazda 6 δεν θα είναι ένα κλασικό σεντάν. Πιθανότατα θα έχει το αμάξωμα ενός τετράθυρου κουπέ που θα αποτελέσει το αποκορύφωμα της σχεδίασης Kodo σε μία πλήρη σχεδιαστική αλλαγή κατεύθυνσης.

Ενώ η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αναμένεται ότι το νέο Mazda 6 θα κάνει την εμφάνισή του μετά το 2025.

Μέχρι τότε, το τρέχον μοντέλο θα παραμείνει διαθέσιμο σε ορισμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης μιας επετειακής έκδοσης που θα τιμά τις δύο δεκαετίες πορείας του Mazda 6.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!